Форумът

Цивилизация

Сензационно разкритие край Лиляче и Габаре, Врачанско

Тронът със средния пръст или фалосАмазонките са живели в България, а Потопът, описан в Библията е истина
България - люлка на древна цивилизация
Може би територията на България е част от легендарната Атлантида

20.10. 2013 година. Група фенове на Сайта Панорамио - любители фотографи, решихме да се разходим из Врачанския край. Групата се състоеше от моя милост - пътен инженер, архитектурен техник - проектирал улици и къщи, ландшафтен архитект, конструктор на подземни съоръжения и юрист. Три жени и един мъж.
Основна цел - посещение на малко известното място Божият Мост край село Лиляче, Врачанско.
Отправната точка - София, тръгване 9,00. Пътят минава през Враца и по-точно край Враца - посока Оряхово. След това на първата отбивка извън града - в ляво, към Чирен. Някъде по средата на трасето на един десен завой има много малка табелка "Божия мост".
Отклоняваме се срещу нея по бетонов път и така все направо, докато се стигне до един паркинг и бетоновият път свърши. После започва земен път. Той стига до крепостта, а от нейната лява страна се намира пътеката, по която се слиза до Божия мост.
Това чудо на природата представлява два моста-пещера. От горната си страна са абсолютно равни като платно на път. Под тях минава Лилячка река.
Формите, които са изваяни са невероятни. Височината на моста е към 50 метра. От гледана точка на инженер, бих казала, че има една плоча дебела около метър и устои с яки фундаменти в реката. Само че от камък, изваяни от водата. Всъщност вторият мост на запад е сводов. А дали е така?
Когато се прибрах в къщи и разгледах снимките, видях надпис. След надписа - вляво от него, забелязах една женска глава в анфас, с дълга къдрава коса. Още по в ляво, се вижда жена с дълга къдрава коса на кон с дете на ръце, обгърнало шията й. В краката на коня има крепост и над крепостта къщи. Над всичко това има ниши, в които има остатъци от орнаменти.
Другото, също интересно, откритие е на снимка на тавана на пещерата. Вижда се един релефен кръг, разделен на две. В лявата страна е женското начало - вагина. В дясната страна има сцена на раждане. Жена седи разкрачена, друга акушира като полива с вода излизащото бебе - съдът е като костилка на маслина - издължен, с елиптична форма. Две други жени стоят зад акушерката и наблюдават раждането. От лявата страна има изобразен пръст на ръка - показалеца.
Моето тълкуване на двете сцени. Храмът е дело на Амазонки - женско Царство. Амазонките са тачели показалеца, раждането и вагината.
В дясно на тази сцена има друга сцена - амазонка изнасилва мъж. Един мъж лежи с ръце вдигнати над главата – вързани, краката също са вързани. Друга фигура, гола върху него - главата е нечетима, и трета фигура, женска, облечена - е наведена над задника на Амазонката.
В средата на пещерата има изваяни две глави, те гледат към отвор в стената - мини пещера, в която се влиза от към трона.
Тронът е разположен в източния вход на моста от посока север. Към него водят три високи над 50см стъпала, изсечени в скалата. Той представлява среден пръст, или пенис. Вероятно е бил обкован със злато. Предната му страна е гладко шлифована скала.
На същия вход на моста от изток, само че посока юг, върху устоя има изваяни жени на коне.
Порових се в Интернет за Амазонките и прочетох, че в Омировата Илиада, царицата на Амазонките се е наричала Пентисилея. Тя е убита от Ахил при обсадата на Троя. Надписът на стената на тракийски /източната част на моста/ беше Пант или Пент. Храм на Пентисилея, изграден от нейни последователки или дворец построен от Пентисилея. Въпрос? Пентисилея - Пент- Пенис. Амазонките са боготворели пениса. Храм на Пениса.
Има остатъци от някакви бои по стените.

От иманярски разказ зная следната история: Иманяри през последните години намерили 10 килограмов златен пенис в района, заключен между Роман, Каменно Поле, Вировско, Лиляче, Габаре и Карлуково. Той се намира в музей в Ню Йорк и е датиран от специалисти на 2000 години преди Христа. И разбира се не пише, че е от Района на България.
В резюме бих казала, че находката е уникална и потвърждава легендите за Амазонки край Дунава, запазени в разказите на местните жители.

След Пещерата в Лиляче продължихме към Габаре. Моята майка е от Габаре. Баба ми е разказвала, че местността Езерото над селото, под пътя за Драшан, е Оброчище. В миналото са клали животни за здраве. Принасяли са ги в жертва над жертвен камък.
Там има три пещери. Ние открихме една. Плитка. Всичко е здраво обрасло с храсти. Другите две не са достъпни от драки. Влизайки в нея установихме, че това е храм или гробница на хиляди години.
Невъзможно е да се образува пещера с такава форма. Стените бяха като иззидани с цепени плочи, но загладени от вода.
Пещерата е почти затрупана с пръст. Останала е колкото човешки бой. В нея са живели поколения кози и овце, а може и други същества - разкопки не са правени. Към нея води път, изсечен в скалите, също затрупан от едно място натам. Тази пещера не е проучена.
Моята теория. Този градеж е създаден от човек. Към тавана се скосява. Зидано е с цепени камъни от варовик и успоредно с това е затрупвано с пръст, за да се крепи сводът, като е трамбовано.
Другото предположение е, че камъните са слепвани със смола.
Когато е станал Потопът, описан в Библията, тези земи са били залети от водите на Черно море. Те са агресивни към варовиците и са ги разтворили, но водата се е оттекла, така че не е могла да консолидира целия градеж като скала.

Смятам, че и Лилячкият мост е истински мост, не пещера, построен от неизвестна цивилизация, може би Атлантите. На източната фасада на моста личи колона с уширение и плоча, която се опира на зъб на нея.
Вероятно същата съдба е имал и мостът, залят от морските води, като пещерата-гробница в Габаре. Консултирах се с археолог и той потвърди, че входът на пещерата е оформян от човешка ръка.
За мен Лилячкият мост е Мегалит, строен от гиганти, построили Стоунхендж, неизвестна древна цивилизация. Камъните са били издялкани и свързвани на глъб и зъб, лепени с някаква смола или свързани помежду си с метални шишове-дюбели.
Когато е станал Потопът, морето е загладило ръбовете на камъните. Амазонките са дошли по-късно и са направили свой храм.
Написаното по-горе може да е плод на фантазия, а може да е доловено от обиграното ми инженерно око. И ландшафтният архитект видя същото. Имам нестандартно мислене и желязна логика. Другото е въпрос на археологическо доказване със строги научни изследвания - въглероден анализ, анализ на боята върху храма, проучвания в стари летописи и датировки.

 

инж. Марияна Миранджева 23.10 2013

 

 

 

 

Жени на коне Две жени с кон по средата - едната с дълга рокля другата с по къса, явно бойна униформа. На средата до отвора двете глави Сцената с раждането

Сцената с изнасилването Източната фасада с колоната със зъба и някакви фигури Ниши с орнаменти, жената конник, надписа с женската глава

Три глави в профил Моста от изток Стълбите на слизане

Пещерата зад трона Лилячката крепост Фасадата на изток- представа за мащаба

Средния изход между двата моста Фундаментите - отражението с фалоса от ляво Вторият мост от вътре - страна юг

Табелата - на която не пише за храма Тронът със средния пръст или фалос Следва Пещерата на Габаре

Пътя към пещерата Пещерата на Габаре Местността езерото

Местността езерото

 

 

 

+ФорумЪт