НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ?• Времето потвърди – 1.5 млрд евро постъпления са лъжа
• Как различно говорят министрите за банките пред нас и пред външния свят
• Какво молихме в Брюксел и не го получихме, че Чобанов мълчи като заклан

Времето е най-добрия съдник кой е прав и кой е крив, кой лъже и кой показва истината.

До 8 юли няма нито една сделка с нито една-единствена акция, нито едно евро, долар или каквото щете от прочутия облигационен заем на родното правителство на борсите – от борсата в Люксембург, където е регистрирана официално до тази например в Берлин.
https://www.bourse.lu/instrument/bond/summary?cdVal=211647&cdTypeVal=OBL

борса Люксембург
http://www.boerse-frankfurt.de/en/bonds/bulgarien+14+24+XS1083844503

борса Франкфурт
https://www.boerse-stuttgart.de/de/boersenportal/factsheets/anleihen/?ID_NOTATION=105900858

борса Щутгарт

 

Случаят се превръща в първия и единствен в света за „успешно реализирана емисия“, както заяви официално правителството на 26 юни.
КАКВО СЛЕДВА? Правителството трябва при корекцията на бюджета да даде обяснение какви изсмукани от въздуха несъществуващи пари е записало във Фискалния резерв на хазната и в наличностите на Валутния борд.
Липсващи, ама водещи се в балансите 1.5 милиарда евро са ужасно много пари за нашата страна, особено при сегашната ситуация.

Предстои актуализация на бюджета, ще я обсъждат в парламента. Какво ще решат, щом анализът на депутатите и комисиите им ще е върху основата на фалшиви данни?! Опозицията на БСП и ДПС ще набере ли смелост да посочи, че царят е гол. Защо при уж „влезли“ в онзи ден хазната и в Борда 1.5 млрд. евро плюс пореден – вътрешен заем от 1.2 млрд – сега, днес фин. министър Чобанов на пожар замина за Брюксел и отказа да дава заявление – и преди заседанието на Съвета на министрите, и в аванс заяви – и след заседанието няма да прави коментар.
Та нали закрепихме и банките, и Борда, и фискалният резерв, та останаха само „дребни проблеми“. А защо тогава Брюксел ни говори за рисковете и предупреждава с най-остър тон за „отклонение от бюджетните цели“.
Та нали правителството, БНБ и министрите се кълняха, че държавна помощ нямаше за банките, а те се справяли сами. А защо тогава Чобанов днес, в интервю за CNBC заяви:
http://www.cnbc.com/id/101815736

– Одобрената от Европейската комисия държавна помощ (3.3 млрд., взети от парите на Борда, бел.моя) даде възможност да осигурим незабавна ликвидност на застрашената от атаки банка в случай на необходимост.
Кого лъжат – нас тук или там, в чужбина? Или е според случая и ситуацията?
– Добрата цена на облигациите, ниската доходност, спредът спрямо осреднения лихвен суап и спрямо германските федерални облигации показват, че международната инвеститорска общност има доверие в България“ – твърди той.
Е, ама никой не се избива да ги купува. И цената на борсите (вкл. служебните им котировки и фиктивните – виж текста за „стабилизационния мениджър) е смехотворно ниска при лихва от 3%. И говори за пълна липса на инвеститорски интерес.
Та кой ще ги купи, след като са голи хартишки без покритие (от текста, който съм дал, виждате, че не отговарят на основни изисквания, но на борсите и вие може да търгувате свои книга срещу плащането за една регистрация). Та нали навсякъде твърдят, че ликвидността на страната, на банките, на Борда е добра? А защо тогава в най-официален документ се декларира черно на бяло, че правителството не гарантира нито един финансов показател заради инфлацията (у нас се казва, че имаме дефлация), наследството от социализма, лошо поставената статистика, проблемите с отчетността и т.н. И трите световни банки – фискални агенти по дълга, декларират, че не могат да носят отговорност, вкл. и в случай на измама при тези „данни“! Не го измислям, има го в документа и може да си го прочетете и сами (виж дадения от мен линк в по-стар мой пост, посветен на емисията)

 

Та какво става в действителност у нас?!

Защо аналитичните звена на МФ и БНБ категорично настояваха въпреки отпора на политиците, дето си пазят хляба, именно настояваха за „банкова ваканция“ – блокиране за дълго време на всички спестявания в абсолютно всички банки и забрана на достъпа до касетките в трезорите (и да знаете – кредитите се плащат и при „ваканция“)
Това е суперизвънредна мярка и се обсъжда само при опасност от цялостен фалит – на цялата банкова система, на Борда, на държавния бюджет, на лева (Кипър, Гърция или Аржентина при падане на Борда с песото там са последните примери). Скромният ми опит ме е научил, че такива обсъждания са като пушката при Чехов – ако в драмата му виси в първо действие на стената, в следващото действие задължително гърми.
Заседанието в Брюксел ли е счупилата се сламчица за удавника, та фин. министър не ще нищо да коментира?!
Както никой не коментира и запази в тайна насроченото именно в тези дни, покрай посещението на руския външен министър Лавров заседание на смесената българо-руска междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество? Какво обсъждаха – тайното споразумение покрай спора за Белене, скандалния вече Южен поток, ударното източване на финансовите трохи от трапезата (залците привършиха).
Май въпросът вече не е какво, а кога именно, колко скоро ще става у нас?

 

Превода на документите
Извадки:
Този Проспект за Предлагане (родният документ с описание за заема-емисия и статистика за България, вкл за финансовата сфера, банките, Борда, икономиката и т.н, бел.моя) нито представлява Проспект в съответствие с част II на закона на Люксембург за Проспектите за ценни книжа от 10 юли 2005 г., който прилага Директива 2003/71/ЕО, като изменена („Директива за проспектите“), нито опростен проспект в съответствие с част III на Закона за Проспектите на Люксембург. Съответно, този Документ няма за цел да отговори на формата и изискванията за оповестяване на Директивата за проспектите и Регламент (ЕО) 809/2004 за прилагане на Директивата за проспектите, и тя (емисията на книжа – заем, бел.моя) не е била и няма да бъде представен за одобрение на всеки компетентен орган по смисъла на Директивата за проспектите и по-специално на Комисията за надзор на финансовия сектор…. Облигациите, издадени в съответствие с този Проспект, следователно не претендират за съответствие с единния европейски паспорт според директивата за проспектите.
Във връзка с издаване на облигациите, HSBC Bank PLC („Стабилизационният Мениджър“), или всяко лице, което действа от името на Стабилизационният Мениджър може да преразпределя книжа или да осъществява дейност във връзка с подпомагане на пазарната цена на облигациите в степен по-висока от тази, на която в противен случай ще се котира и преобладава. Въпреки това, няма никакви гаранция, че Стабилизационният Мениджър (или всички лица, действащи от името на Стабилизационният Мениджър) ще предприемат действия за стабилизиране. Всяко стабилизиращо действие може да започне или на следващата дата след публичното обявяване на условията по емисията (помните ли как правителството се похвали още на 26 юни, че започва търговия преди срока заради «големия успех», а то си било програма за фиктивно офериране, за да не се срине съвсем цената, бел. моя) и или, може да бъде прекратена по всяко време…

 

НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ? НАКЪДЕ ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ?

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.