България: Път за Никъде

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

КАК ОЦЕНИ СТРАНАТА НИ IIF?* Господарят на света (не е САЩ) за нас: заглавието е негово
* Как оцени страната ни IIF

На този линк е страницата на IIF с неговия анализ за България, Той е озаглавена така – «път за никъде» и е фрапиращ с оценките си за страната ни.

http://www.iif.com/emr/eu/bulgaria/

Анализът разглежда (с показатели и данни) всичко онова, което само се шепне у нас от експертите – от бюджетен дефицит от 6.3% (!!) от брутния вътрешен продукт (т.е. поне 5 милиарда лева!) и лошо фискално състояние през тоталния упадък на икономиката и кредитните институции у нас, та чак до всепроникващото връзкарство, бюрокрацията и корупцията.
Тази оценка е като присъда за осъден на смърт, особено с главата, посветена на кратко и средно-срочните рискове пред стабилността на българските финанси, лева, икономиката и услугите.

 

А кои са IIF?

Ами те са гласът на господаря на света!
IIF – Институтът за международни финанси е глобална асоциация на световната финансова индустрия.

В него членуват най-големите търговски и инвестиционни банки, управляващи активи, застрахователни компании, държавни инвестиционни фондове, хедж фондове, централни банки и банки за развитие. Става дума за 500-те най-големи парични институции на нашата планета!
Дори от един преглед на Борда му се вижда влиянието и силата на IIF. Например негов председател е Дългалс Флинт, диригент на най-голямата финансова институция в света – Group HSBC Holdings PLC. Компания му правят шефовете на най-големите банки и фондове.
http://www.iif.com/about/bod/

Анализът е съвсем пресен – от 17 юли този месец е достъпен за абонатите. Той показва пълната непригодност на нашата политическа каста – без значение сини, червени, пембяни и каквито и да е др. партийни цветове. В него се изказва плаха надежда, че е възможно след изборите да дойде и „по-разумно управление“. „Разумно“ под натиска на обстоятелствата, както изрично се уточнява, защото господарите на света са категорични, че у нас в изредилите се властови конфигурации няма управление, което да може да реши проблемите.
Анализът е плесница и за всички нас – като примитивно прообщество и народ, който не иска и не може да въведе ред в страната си.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.