Няма развод, плащай!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Няма развод, плащай!Знаете ли какво е БГВ?
Не, не е „бах гадовете вампирски“, нито е „бързо гарантирано вътрене“, много други работи не е, но най-важното за мен беше, че е тотално неразбираемо, особено когато се мъдри върху неясно как съставена сметка за парно.

Това е четиво, което не препоръчвам на никого, защото след втория ред предизвиква интензивно гадене, придружено от неистово желание за повръщане и водещо до неконтролируема агресия.

И симптомите отшумяват само и единствено ако вазираш на някой необитаем остров без радиатори и тем подобни екстри. Защото тук, у нас, в милата рОдина, в панелната татковина, в четирисезонното отечество, РАЗВОД с топлото няма.
С гаджето може да се разделиш, от родителите да се откажеш, детето да навърши пълнолетие, със съпруга по мило по драго да делнете семейното имущество и кой от къде е – нарамил торбите с мръсното бельо. С топлото – не можеш. Няма развод, и радиаторите да демонтираш, и тръбите да резнеш, сметките остават. И се увеличават в някаква прогресия, образувана от ГВП, НДВ, БРБ и ТНР – каквито и абревиатури да изтипосам, все тая, непонятни са, дори ако IQ – то ти гони двестата.
Монопол, тотален и до дупка.
Нямаш радиатори – плащаш.
Не обитаваш жилище – плащаш.
Не ползваш сградна инсталация – плащаш.
А бе, предимно и само плащаш. До дупка, с главници и лихви, докато в главата ти и бръмбарите изпукат .
Не си доволен от сметката – плащаш.
Или събираш подписи от съседи, които не отварят.
Демек – плащаш.
Не си доволен от съседите.
Пак плащаш… и тяхната сметка. Щото те са тарикати, а ти балама – плащач.
И докато чакаш на опашката, гледаш бабата пред теб, стиснала здраво измачкани десетолевки и си казваш – м..ка му, това няма свършване. Плащането.

И ти става горещо, по-горещо от ад и може би това е смисъла на топлото – да те сгорещява и в най-студените дни само при мисълта за БГВ и сградната инсталация.
Както казва един познат – кат не ти харесва, бегай!
Само че, питам се аз – всички тия панелообитатели, всички панелозависими, как да бягат, къде да бягат? Или може би просто да не плащат, а със спестените от топлото левчета да хванат я за Малдивите, я за Карибите , и за коктейлчета ще останат.
Избор винаги има… на теория. На практика можеш само да плащаш.

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.