Гамата на политическата екология не е само в зелено

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Тома БелевВ живописта от жълто и синьо става зелено, от червено и зелено – кафяво
„г-жо Шахъмова, като старо куче в журналистиката дали ще застанете с името си зад тази лъжа или старите кучета ги е страх да подписват клеветите си?
Това ме попита уважаваният от мен г-н Тома Белев по повод следния пост https://www.facebook.com/Forumat/photos/a.10151991447935828.1073741825.170677110827/10153620191980828/?type=1, публикуван на фейсбук страницата на сайта „ФорумЪт“, чийто главен редактор съм. Отговарям:

– Г-н Томов, не няма да се подпиша под въпросния пост. По простата причина, че не аз съм неговият автор. Дала съм съгласието си да му се даде гласност и на нашата страница по още една, също така проста причина – освен, че циркулира в социалната мрежа, е пратен и на пощата на „ФорумЪт“. Идеята за чието съществувание е да се дебатират, без никакви ограничения и намеса, всякакви мнения, по всякакви теми – дори и скандални. В конкретния случай дебатът във „ФорумЪт“ се получи. Разумно решение обаче по горещата тема „Банско“ – не. Това е проблемът г-н Томов.

Нима Вие, г-н Томов, слагайки ме наравно с в. Труд“, в лицето на г-н Блъсков, и с издателя на сайта „Блиц“, сериозно си мислите, че господата Цеко Минев, Делян Пеевски и прочие важни люде, са направили същото? Сиреч, развързали са кесиите си за скромния „ФорумЪт“? Сигурна съм, че това че, сте природозащитник не Ви прави и наивник.

 

Противно на очакванията на Тома Белев, че няма да получи право на отговор – тук, във „ФорумЪт“ ще го разочароваме.
Благодарим за отговора, въпреки че е само на единият от въпросите, които публикувахме, може би със времето ще получим отговори и на останалите.

 

 


 

 

 

До
Петьо Блъсков
Собственик и издател на вестник Труд

Стоян Стоянов
Собственик и издател на Factor.bg

Мария Шахъмова
Издател на Forumat-bg.com

Неизвестно лице
Отговарящо за blitz.bg

 

Госпожи и Господа,
Пиша Ви тук във Fasebook защото знам, че не спазвате никакви журналистически кодекси за етика и няма да публикувате право на отговор, както не ме потърсихте преди да публикувате поредните лъжи за мен. Ще цитирам само тези лъжи които публично можете да провери всеки средно интелигентен редактор или журналист:
„Висшият екологичен експертен съвет за пореден път не прие разработвания план от Обединение „Българка 2013″ с ръководител Тома Белев План за управление на Природен план „Българка“.“ Factor.bg, trud.bg, blitz.bg
„Предвождани са от Тома Белев, който глътна 2 милиона лева, за да изработи некадърен и газещ законите план за управление на Природен парк Българка, който бе отхвърлен от Висшия екологичен съвет в петък. Белев поискал още 2 милиона лева, иначе нямало да си мръдне пръста да оправи некадърната си работа (според присъстващи).“ Forumat-bg.com
„За сравнение за далеч по-сложния План за парк Витоша са отделени 600 хил. лв., а за Национален парк Пирин, който е двойно по-голям от парк „Българка“, сумата е 1 млн. и 700 хил. лв.“ Factor.bg, trud.bg, blitz.bg
Съгласно речникът на БАН думата „пореден“ има значение на „Който следва по мястоили време непосредствено някой друг , нещо друго“ В случаят с плана за ПП Българка явно Вашите автори, като наследници на баба Ванга и Слава Севрюкова, възприемат първи, като началото на някаква поредица. Към настоящият момент проект за план за управление на ПП Българка не е гледан ( което лесно се проверява в сайта на МОСВ) нито имам връщане на друг план – просто защото за първи път съм ръководител на такъв екип. Участвал съм в редица други планове като експерт и те са приети и действащи.
Много лесно у нас се проверява колко струва една обществена поръчка , стига да поискаш или да знаеш как. За да не Ви затруднявам ето линк към обявата за приемане на изпълнението на поръчката за Изработване на план за управление на ПП Българка и тя е за 553 хиляди лева и е подписана от директора на парка г-н Али Алиев :
http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=592943&newver=2
Що се отнася да това дали цената е много или малко, добре е д а потърсите отговор от някой който е участвал в изработване поне на един план за управление. Поръчката за ПП Българка не е обжалвана, за разлика от всички останали поръчки за планове за управление, вкл. цитираните от Вас планове за НП Пирин и ПП Витоша.
Когато сравнявате стойността на един план за управление е добре да правите разлика между изработването на първи план, както е случая с този на ПП Българка, и актуализацията на вече съществуващи – какъвто е случая с плановете за Витоша и Пирин ( предхождани от два действащи до момента) . Но да правиш анализи явно е „висш пилотаж“ за Вашият източник на информация – неуспелият бизнесмен г-н Филип Цанов, който никога не е участвал в изработването даже на един план за управление, впрочем както всички останали членове на този т. нар. Висш експертен екологичен съвет.
Интересно е, че на г-н Цанов не му прави впечатление големите суми за актуализацията на плановете за управление на Пирин и Витоша, може би защото той добре се възползва от техните регулярни представяния в луксозният „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ или от факта, че единствения друг човек свързван с неговата организация– г-жа Ваня Бижева „работи“ за техният изпълнител „Пролес Инженеринг“.
Когато журналистиката се превърне в пропаганда тя умира, а медията се превръщат в пощенска кутия.

Тома Белев

 

Снимка: БГНЕС

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.