Драмата с КТБ – олигархичен канибализъм

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян Василев„КТБ-Комисията“ на Народното събрание разчопли отгоре и стана страшно. Очаквайте прокуратурата да се намеси, да привика квесторите и…. всичко да стане следствена тайна. Банкова вече не може да бъде. Иначе „разкритията“ не са неочаквани – просто сега знаем имената на носителите.“Кой?“ трудно може да удържи фронта, защото хората ще спасяват кожата си в този „заговор“.

Не само Цветан Василев е опасен. Целият Управителен съвет на БНБ и Искров също могат да заговорят, защото нямат защита срещу евентуално разследване А няма как да не се стигна до там, защото разкритията ще набъбнат. За да се защитят, ще трябва да посочат източника на натиск. Знае се, че прокуратурата упражни изключителен натиск за да принуди БНБ да смени позицията, че банката е здрава – разследвания за убийства, изпращането на полицаи и т.н. – така тя изиграла ключова роля за атаката срещу банката и за режима на специален надзор, която вместо да потърси път за оздравяване я затвори. Да не говорим за квесторите – те милите, така и не разбраха, че обслужват чужди интереси и са бушон. Или опашка, която всеки момент може да се отреже. Дано останат живи.

Прокуратурата може да се опита да арестува и накара да замълчат доста хора, ангажирани в казуса КТБ, но не може да арестува всички. Защото накрая сама ще трябва да бъде разследвана – както вървят нещата.
В признак на отчаяние сега спешно лансират тезата, че банката не била банка и че Пеевски нямал нищо общо с КТБ. Това вече дори не е смешно.

КТБ ще смени съдебната система и е най-добрият лост за реформите у нас. Поне като информационен фон. Но „Кой?“ ще реагира – болезнено – включително чрез опити за дестабилизация.
Можем спокойно да наречем този етап – олигархичен канибализъм. Тук имам пред вид не само бизнес, а най-вече политическите олигарси.

 

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.