Екология, политика или просто семеен бизнес?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Екология, политика или просто семеен бизнес?Или Три в Едно
МОСВ е отпуснало наскоро около 1 000 000 лева на две зелени НПО-та. Те се управляват от политици на партия Зелените и техните интимни половинки, някои от които участващи в органи на самото министерство. Едната организация е българския клон на WWF, управляван от г-жа Весела Кавръкова, жена на зеления активист Тома Белев.

Тома Белев е в същото време член на Висшия Екологичен Експертен Съвет към отпускащото милионите и оценяващо проектите МОСВ. Другата организация е Сдружение за Дива Природа Балкани. В неговия управителен съвет членува Катерина Раковска, която в същото време е и наблюдател към МОСВ по оперативна програма „Околна среда“ и жена на бившия съпредседател на ПП Зелените Андрей Ковачев. В този управителен съвет е и Андрей Ралев, който продължава да е ковчежник на ПП Зелените и да отговаря за финансите на партията. Тези хора вероятно могат да ви научат как се лобира успешно за милиони и как се плете мрежа от НПО-та между партия и държавна власт, но не и как се опазва околната среда. На схемата аз виждам всичко друго, но не и безпристрастна екология – единият член на семейството е в политиката и/или отпуска, и/или контролира и/или „наблюдава“ парите през държавната власт, другият е в бизнеса и ги усвоява в мрежа от фирми, НПО-та и партийни кръгове. А вие какво виждате?

P.S. Тук можете да проверите официалната информация от сайта на министерството: http://bg03.moew.government.bg/bg/node/131 (кликнете горе ляво за английската версия, т.к. в българската са объркани сумите за проекта)

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.