Ние българите като индианците на Европа

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян Василев По-голяма демагогия и манипулация отдавна не бях виждал, ни чувал. За това когато Ви кажат – еколог и ляв, задължително търсете „другата“ гледна точка. Те са като революционерите – много са силни в правенето на революции, да разрушават, в митологемите – но в създаването на алтернативна и най-вече конкурентна на разрушената от тях реалност ги няма никак.

 

Това е удар срещу цялата минна индустрия, която е част от всяка модерна икономика.

 

И винаги го правят в името на висока идеали – загриженост за хората, за природата. Точно като тези на Ленин преди 100 години – идеален свят, няма да има бедни и богати, хармония и щастие, а виждате какви сътресения нанасят върху човечеството.

 

Нали се досещате, че тези хора получават пари за тази демагогия. Ще ви кажат, че се самофинансират – както социологическите агенции преди изборите. Вярвате ли? Насаждането на страх, базиран на невежество. Това не е информационен филм с балансирани данни – включително за рисковете, които ги има във всяка индустрия. Това е пропаганда с цел.

 

Точно както скеър /сплашване/ филмите за шистовия добив в Америка, голямата част от които се оказа, че са финансирани от Русия и от шейховете от Залива и Саудитска Арабия за да убият конкурентна си, благодарение на който сега имате евтин бензин и дизел. И сега са в потрес, че именно благодарение на шистовия нефт и газ не могат да налагат волята си на потребителите и да Ви вземат два или три пъти повече пари.

 

Хвостохранилището щяло да убие всичко, нямало да има вода!? Класика – толкова много подобни филми гледах, подходът е един и същ – задават отговори, истеризират съзнанието, но не дават балансирани факти – зомбират Ви за да виждате света в негатив.

 

И тези случайни ловци, дори като режисура е слабо.

 

Преди аргументът беше: много злато имаме, но чужденците вземат печалбите. Сега е българска фирма – пак няма угодия.

 

Щял да се развива Трън като туристическа дестинация – питам защо не го направиха досега? Защо никога и никъде еколевите не сложат свои пари срещу своите думи, с които разрушават стойност за стотици милиони и милиарди. Защото досега не съм видял случай, при който еколевите да са спрели някакъв бизнес и да са поели отговорност за своите дела и думи като гарантират, че ако някой регион загуби пари защото хората съм им повярвали в някаква идея, а тя не стане, те ще компенсират щетите? Просто е – ако даден предприемач – в дадения случай Асарел Медет – не дай боже – направят така, че нещо се случи извън това което са обещали в плана си – не само ще загубят много пари, но ръководителите им носят наказателна отговорност.

 

Къде е равностойната санкция за щети и загуби причини от „еко“левите радикали?

 

Не, тези хора не Ви дават цялата балансирана информация, те Ви втълпяват готови мнения и решения.

 

Най-обичам когато някой чужденец от богата държава, която е известна с минно добивните си компании, и заради които е станала много богата да обяснява на най-бедните в Европа българи, че живеят върху най-богата земя в Европа, но не трябва да имат минно-добивна индустрия. Свършат зулумите и след това ги няма.

 

 

Въпросите на разпределението на „печалбите“ е въпрос на разумен баланс, а не на мантри че грабят народа, че прибират печалби, че са изнесли трилиони.

 

Ето затова сме бедни – защото ни хранят със захарен памук – чиста и свята природа – стойте си бедни, ние ще идваме от богатите страни със скъпите си коли, ще правим филми за Вашите резервати на бедност и „чиста“ природа. Ние българите като индианците на Европа. Нищо, че и природата може да бъде чиста и хората богати.

 

Отидете в Панагюрище, вижте мината и престанете да вярвате на идиотщини. Вижте флотационната фабрика. Като видите миньори с мръсни лица и дрехи, се обадете. Вижте и прословутото хвостохранилище.

 

Аман от демагози, на които плащат „зелени“ анархо-социалисти и бизнесмени, които се изхранват от това да пречат и рекетират индустрията. Това също е бизнес и то много доходен.

 

Защо да ми вярвате? Просто е – нямам никакъв интерес от това което по-горе застъпвам – не съм получавал никакви договори от Асарел Медет, никакъв материален интерес от това което пиша, освен да не Ви лъжат. Обратно, тези които правят тези филми, получават пари за да Ви облъчват.

 

Хора от Трън – искайте информация, направете дебати, но искайте цялата информация с всички гледни точки, а не такива агитпропагандни филмчета.

 

Защото тези хора със скъпите коли и добрия стандарт ще си отидат, а Вие ще останете с последствията от Вашите действия. Ако бяхте благоденстващ регион – да се замисли човек дали му трябва да поема някакъв риск. Но не сте – всички бягат, без работа как се живее. Притчите за зелената и чиста природа която ще Ви храни от само себе си – го кажете на децата Ви които са Ви напуснали и няма да се върнат.

 

И направете най-добрата сделка за себе си и региона. Не вярвайте нито, че тези от минната индустрия ще Ви я дадат на готово, без да се борите за нея, още по-малко на „зелените“ „бизнесмени“.

 

 

Илиян Василев

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.