Форумът

Икономика

Ако и това не ви вбесява, не знам кое би могло!

Стела НиколоваКакво разбрах от стенограмата:
Политическият ни елит и ръководството на БНБ са били по-разтревожени как ще изглежда , а не какво е в действителност състоянието на банковата ни система.
Това означава, че тя към онзи момент е била достатъчно зле и всички са го знаели.Дали и сега е така може да си отговорите, ако прочетете доклада на ЕЦБ за стрес-тестовете, които проведе БНБ преди няколко месеца.


Както и отказа да ни приемат в еврозоната, свързан естествено и с колосалните проблеми с корупцията и правовия ред у нас.
Та, да се върнем на стенограмата.
Вижда се един общ сговор да се покрият нещата и някак си никой да не е виновен.
Макар Борисов да критикува с право ДАНС след това той изпрати Писанчев, който бе шеф на ДАНС по време на кризата с КТБ и ПИБ-консул в Солун.
Всички "герои", които би трябвало да носят отговорност за случилото се с КТБ са покрити и политическия ни елит отново се опитва да ни убеди, че КТБ си е била една пробита банка, която е трябвало да падне, а те са спасили останалите.
Не, това категорично не е вярно.
Да, те спасиха ПИБ, но КТБ имаше нужда от съвсем малко ликвидност, която не ѝ бе дадена в нужния момент, а вече е ясно на всички, че макар Борисов да обещаваше на вложителите на КТБ, че ще направи всичко възможно банката да бъде спасена, не е имал подобно намерение или са му го променили в хода на предизборната игра, която започна още от юли 2014-та.
Нито един политик не мъцва срещу прокуратурата, която като слон влезе в офиси на КТБ и допълнително заби пирона в ковчега на банката.
Никой не казва, че прокуратурата трябва да понесе отговорността си, за действията, които бяха в полза на Делян Пеевски и желанието му КТБ да падне.
Атаката срещу КТБ бе изчислена до дни.
Европейски избори, от Европа няма кой да се намеси, няма Европейски парламент, който да работи в този момент, няма и у нас отговорни, защото решението, че Орешарски ще подаде оставка е взето и въобще държавата в безтегловност, а Искров, който носи основната вина и отговорност се измъква по терлици и хвърля решението в ръцете на политиците, които после се "измиват" с политическа отговорност, т.е. никаква.
Изобщо изплюха ни се в лицето и отново ни показаха, че у нас няма правов ред и никой политик, ни чиновник не носи отговорност, стига да играе в правилния отбор!
Ако и това не ви вбесява, не знам кое би могло!