Рудник „Челопеч” домакин на високопоставена българо-канадска визита

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Рудник „Челопеч” домакин на високопоставена българо-канадска визитаБългаро-канадска делегация на посещение в един от най-модерните рудници в света

На 6 октомври представители на Народното събрание,техни колеги от Канадско-европейската парламентарна асоциация представители на посолството на Канада, на българското Министерство на енергетиката и кметове посетиха златно-медния рудник „Челопеч“. Посещението цели да задълбочи двустранните взаимоотношения между страните и националните парламенти.

Рудник „Челопеч“ се разработва от канадската минна компания Дънди Прешъс Металс и е сред технологично най-модерните рудници в света. Канада е ценен международен партньор и единадесетият най-голям бизнес партньор на България извън Европейския съюз.

В навечерието на председателството на Европейския съюз в средата на следващата година, смесената парламентарна група имаше възможност да се запознае с дейността на рудника като един от най-успешните примери на канадско-българските бизнес взаимоотношения.

Рудник „Челопеч” домакин на високопоставена българо-канадска визитаДънди Прешъс Металс е сред компаниите със значителен принос към местната и национална икономика. От началото на дейността си в България през 2004 г. до днес, тя е инвестирала над 800 милиона лева в модернизация на производството в рудника и обогатителната фабрика, в здравето и безопасността, както и за опазване на околната среда. В резултат на тези инвестиции, комбинирани с надградените умения и знания в персонала, в края на 2016 г. рудник „Челопеч“ беше избран за лидер в областта на технологиите от международното минно списание Mining Magazine. Дружеството има и редица други награди, които са признание за насърчаване на многообразието в работата и прогресивни мениджмънт практики.

По време на визитата канадските и българските гости имаха възможност да видят не само подобренията на територията на предприятието, но и да посетят селищата Челопеч и Чавдар, където компанията е направила значителни инвестиции в модерна инфраструктура и подобрени условия за живот. В срещите си с кметовете на двете общини депутатите се запознаха по-отблизо с предизвикателствата пред местното самоуправление.

В края на посещението делегацията изрази положителните си впечатления както от модерното лице на българския рудодобив – рудник „Челопеч“, така и от благоприятните условия, които дружеството създава съвместно с общините за хората от Средногорието.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.