Форумът

Икономика

Фейк демокрация, фейк пазар..

Илиян ВасилевКак се нарича страна - в която хора са принудени да плащат топлинна енергия, която не са поискали и не са потребявали? За студена вода, която не са потребявали, защото водомерите трябва да се сменят, но това не пречело да се плаща по отчетеното от тях?

В същност през законите ни карат да се чувстваме крепостни, да поддържаме идиотските творения на социализма, които изключват правата на клиентите, но утвърждават монополите. Последното, с което нашите отношения с подобни "търговци" имат общо е пазар и свобода на избор.


Не е само въпрос за хилядите лева, които просто грабят, а за това, че всичко става с помощта на държавата, на закони, които Те си гласуват и най-вече, че с тези робски данък само удължаваме агонията на несъстоятелни за пазара компании. Дългът на Топлофикациите расте, водоснабдителните компании вместо да се усилят рентабилността прехвърлят тежестта върху клиентите.


Този порочен кръг трябва да бъде пресечен. Рязко. От чуждите поробители се освободихме, кой ще ни освободи от вътрешните?


Скоро подобна схема - на крепостно обвързване ще приложат и спрямо електроенергийните дружества, защото технологиите скоро ще позволят да се самозадоволяваме, а на Системата ще и трябва "роби".


Да се съгласяваш с политика, за която не си гласувал от хора за които си гласувал?


Фейк демокрация, фейк пазар..

 

Илиян Василев