Кой лъже горублянчани, че земите им струват скъпо?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Кой лъже горублянчани, че земите им струват скъпо?Естествено, че ГЕРБ и част от жителите на Горубляне ще са против т.нар. Източен парк. Откак Бойко стана кмет на София, полето между „Младост 4“ и Горубляне е превърнато в незаконно сметище, като табаните с пръстта, строителните отпадъци и другите боклуци на места са с височина по 10-12 метра. Там не може да има нищо друго, освен нещо като парк, под който да бъде погребана простотията, сътворена под контрола на гербаджиите в общината.

По груби изчисления, изхвърлените земни маси и строителни отпадъци са не по-малко от 20 милиона тона, а печалбите на „сговорната дружина“ са не по-малко от 150 милиона лева. Сметките са чисти и прости: 500 000 курса на един 40-тонен камион. Или 1000 курса на 500 камиона. Или 2000 курса на 250 камиона. Специално за бившите ниви между „Младост 4“ и Горубляне, „черната“ тарифа е около 25 лева на камион. Има си документи, има си свидетели, има си и сигнали в общината. От 2010 година насам.

Колкото до протестиращите жители на Горубляне… Техният проблем е лесен за разбиране. Не искат парк, защото смятат, че ще продадат земите си на потенциални инвеститори и ще забогатеят веднъж и завинаги. Тоест – някой ги лъже, че земите им струват скъпо. Няма луд инвеститор, който ще плаща троен масраф: първо – да изрине незаконните сметища, второ – да купи земите отдолу за по 100-200 евро на квадрат, и трето – да копае основи в твърда почва…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.