Дънди вече е най-голямата минна компания в България

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дънди вече е най-голямата минна компания в БългарияИзключително позитивна новина за България, която очаквах от известно време

 

Ето защо:

 

1. След старта на мината в Крумовград, Дънди вече е най-голямата минна компания в България. Те доказват, че този бизнес има място у нас, а общините и хората по места могат да печелят и живеят добре. Неслучайно, най-високите средни заплати у нас са не в София, а в община Челопеч. Село Чавдар е уникално за страната, а Крумовград е най-бързо развиващата се община в последните 2 години.

 

2. Дънди е изключително напред – сред световните лидери в сектора от почти всяка гледна точка. Води в използването на дигитални технологии, иновативни методи за добив и обогатяване, минимизиране на екологичния отпечатък, максимални ползи за местните общности, прозрачност и отчетност… Мога да продължа този списък безкрайно, защото активно работя с тях по част от тези теми.

 

3. Успешните проучвания на Velocity имат потенциал да допринесат за развитието на целите Източни Родопи.
Находище Розино е твърде бедно, за да бъде влачена рудата до флотационната фабрика на Дънди край Крумовград – просто при 1 гр./тон златно съдържание, обемите ще бъдат огромни и транспортирането би било твърде скъпо. Освен това на хълма Ада тепе просто няма място за толкова хвост. По-вероятно е да се наложи изграждането на нова флотационна фабрика до самото находище. Това обаче е супер, защото още една община ще може да се развие на базата на златодобива у нас.
Горното не означава, че няма шанс за удължаване живота на флотационната фабрика край Крумовград. Напротив, веднъж изтървани на терен геолозите със сигурност ще намерят още – това им е работата, все пак!

 

Фактът, че такава компания затвърждава ангажимента си да инвестира и работи в България, въпреки ужасяващата среда за развитие на бизнеса у нас, е много позитивна новина.

 

Поздрави към Daniel Vasilev, който първи сред българските медии отрази новината!

Ето и линк: https://money.bg/…/dundee-precious-metals-investira-usd7-mi...

 

БЛОГЪТ НА DENKSTATT

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.