Некои съображения относно медиите

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Евгени ПетровОт известно време фейсът е пълен с недоволства – кредитни медии, Труд парцал, Блъсков, Пеев…и т.н. Ами въпрос на избор… като дистанционното – не ги четеш, не ги гледаш…

 Обаче… според едно изследване на Отворено общество – с най-голямо доверие е „24 часа“, на второ място „Труд“ и „Телеграф“. Това е положението.

 

Тези медии, добри или лоши, си имат и сайтове, които са ми пряка конкуренция. За разлика от тях, обаче, аз (сигурно и други като мен) се финансирам сам. Е, хубаво де, ако харесвате Vevesti.bg, какво от това? Близо 9 месеца някой да е направил едно дарение за 5 лева? Не се оплаквам, просто стана дума. Някой да е подпомогнал един независим, демократичен сайт с реклама? Ами не, но „ония са лоши и са финансирани от еди кой си и т.н.“. А най-простото нещо е, като харесаш някоя информация, коментар или позиция, да кликнеш на една от гугълските реклами във Vevesti.bg или на две – три. Като знак, че ти харесва. Нищо не плащаш, то е като лайка под някой пост. Печалбата е 1 евроцент и все е нещо… Че на всичкото отгоре рекламата може да се окаже и полезна за самия читател.

 

Та, хайде малко взаимопомощ – аз (надявам се и други, познавам доста) ще гледаме да правим що-годе журналистика, ама и малко усилия от другата страна, освен недоволството от медии-бухалки и т.н. Не искам дарения и поливане с ледена вода…
И знаете ли кое е най-тъпото – че цялата предизборна партийна „демокрация“ сега ще хукне да сключва предизборни договори именно с големите медии с големите сайтове.

 

Така стоят нещата обективно.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.