Форумът

Медии

На #КОЙ му пука за мнението на „идиотите”

Илиян ВасилевПитам, не съм на стол - кой и защо уволни Ана Цолова? Този въпрос беше зададен преди много време, и отговор няма от Нова ТВ.
Питам, кой и защо пусна пропагандата на Александър Дугин, без излагане на другата гледна точка, без да се запознае българския зрител с другата страна на религиозния гуру на Путин - какво мисли за войната, за Крим, силата в политиката.
Питам в качеството си на "идиот", защото според Дугин всеки който смята, че официална Русия е риск и заплаха за България е такъв, а като мен има доста хора - защо Нова ТВ дава свобода на изява на официално признат за неприемлив за ЕС личност, а ние "идиотите" няма право на отговор и реакция?

Къде е правото ми на медийна защита, че сега да защитавам Виктор?
И все пак питам - защото не стана ясно - Виктор почувствал ли се е заплашен от Валери Симеонов, защото самите думи не се еднозначни, не са важни нашите интерпретации на казаното, важна и меродавна в случая е неговата?
Всеки ден буквално в медийната ни среда вървят прояви на неуважение, дори на унижение срещу журналисти, включително от Борисов, от Сидеров, от Каракачанов, и те мълчаха, а сега се вдигнаха "европейските" журналисти срещу Симеонов.
Питам - журналистите от Пеевските медии, от Труд и сие медии на Кой? - и техните права ли защитавате?
Медиите и като собственици и като журналисти носят равна, ако не и по-голяма отговорност от политиците за сегашното състояние, включително Нова и Виктор.
Уважавам само тези, които доказаха, че имат гръбнак и питат трудните хора с трудните въпроси.
Малцина са, от малко издания. Другата обслужващата или примирена журналистика сега да протестира, че права били нарушени ?! Какви права, те млъкнаха преди да зададат въпросите.
Като Нова ТВ отговори на горните въпроси - тогава ще разбера, че им пука за мнението на "идиотите".

 

Виктор Николаев: Не забравяйте, че и вие политиците падате от столчетата

 

Илиян Василев