Форумът

Медии

Когато си наведен дълго време, вече изправен не можеш да ходиш

Илиян ВасилевОт вчера сутринта по основните медии върви такава кампания за влияние с руски крен, каквато никога не е била. На практика от дискусията са изключени ярки проатлантически и прозападни коментатори - а уж сме членове на ЕС и НАТО. Канят се проверени хора само. В същото време всякакви "коментатори", експерти и сие изплуваха, като ехо на руските тези - за липсата на доказателства за атаката в Сирия, за "незаконния" характер на атаката срещу Асад с предистория и връзка към "необоснованата" атака срещу Садам Хюсеин. Никакъв баланс - и Тома Томов и Иво Христов - сами в студио.

Режисьорите балансират - министър Захариева с няколко души, включително с министър Каракачанов /който предупреждаваше да не се атакува Асад/. И по БНТ, и по БТВ и по Нова - което потвърждава, че има координиращ център. Пуснете примерно СиЕнЕн - репортажи за всички гледни точки. У нас - нямало доказателства!? дори след доклада на СЗО за Дума. за 500 ранени. Не може да се спори дали е имало употреба на газ, а само по това кой го е използвал. След поредица от случаи на доказана употреба от страна на режима на Асад - кому ще вярвате?


Трябвало да се изчака доклада на ОЗХО за да имало оправдание за атаката!? И това е функция на страха, който Борисов им внуши за война.


Е, както твърдяхме война няма да има. Да попитам журналистите, като имаме доказателства от ОЗХО по случая Скрипал - какво стана? Може би Борисов се извини и изгони дипломат.


Когато си наведен дълго време, вече изправен не можеш да ходиш.

 

Илиян Василев