България се натиска да бъде руска колония

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1

Георги ВеличковТова което постигна Путин с тая война (дето нямаше да я води, дето бяха само учения и се шегуваше че се информира от европейските вестници кога ще нападне) е че отвори огромна пропаст между цивилизования свят и Русия.

Русия е изключена от Съвета на Европа. Изключена е от системата за международни разплащания. Никой не иска да участва заедно с руски спортисти. Технологично, културно и икономически Русия е вече в изолация от човешката цивилизация и няма как да се върне назад.

Украинците се борят за всяка педя своя земя. Путин очакваше че народът на Украйна ще го посрещне с цветя, че военните ще направят преврат, че правителството ще избяга и ще остави страната на произвола. Вместо това правителство, войска, народ, цяла Украйна е обединена и се бие геройски срещу стократно по-мощна армия. Кат шепа спартанци под сганта на Ксеркса, както би казал дядо Вазов.

Къде сме ние в цялата тая картинка?

За съжаление – никъде. Формално сме от страната на цивилизацията. Неформално от страната на Путин.

Голяма част от населението е лумпенизирано и с промити мозъци още от комунистическо време. По-зле сме в това отношение от самите руснаци, които въпреки репресиите, страха и цензурата излязоха на протести против войната. Руският интелектуален и научен елит също излезе с отворено писмо срещу действията на Кремъл, над 2000 руски учени го подписаха.

Нашите управници са тотално зависими от руските олигарси и Путин. В момент когато цял свят изпраща помощи на Украйна, ние отказваме дори хуманитарна помощ – лекарства, храни, превързочни материали.

В Чехия криминализираха разпространяването на руска пропаганда, тук същата се лее от централните ни медии.

Военният ни министър повтаря путинските опорки че нямало война. Саботира НАТО. БСП се солидаризира с Русия. За Възраждане да не говорим, ако Русия нападне България, ще се бият на руска страна.

Как ще свърши това е повече от ясно.

Светът е единен и няма да клекне пред поредния луд, решил да прекроява границите на държавите със сила. В 21 век. Дали ще ни завлече всички в ядрена война не знам. Но това е краят на Руската империя със сигурност. Путин настъпи мината, няма да му се размине.

Лошото е че ние оставаме в дупката. В разлома между цивилизацията и Русия.

А Украйна днес се бие не само за своето бъдеще, но и за бъдещето на света.

Слава на Украйна!

 

ПП. Путин много сбърка кого да нападне. Трябваше да нападне България. Украйна не иска да бъде руска колония. България се натиска да бъде руска колония.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.