Дойчес музеум – светът на техниката

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Дойчес музеум - светът на техникатаПосетих Дойчес музеум от втори опит. Прекрасен музей. Може би най- богатият, който съм виждал. Има много неща, които си заслужава да се видят, през макети на кораби и самолети – до историята на производството на желязо, физика, астрономия и фармация. За краткото време човек не може да обиколи всичко. И може би затова видях хора, които си купуваха годишни карти, за да може всеки който желае, да идва във всеки един момент и да се усамотява в огромните му зали.

Най-голямо впечатление и у мен предизвикаха макетите на бойните кораби от Втората световна война, самолетите „Юнкерс“ и „Месершмит“, Фау 2′, макетите на космическите кораби – Ариана 4, Прогрес, американските совалки, скафандрите. На последния етаж пък е разположен планетариум. Някои от корабите бяха в естествен размер, и посетителят можеше да види например, как са разположени оръдията в корпуса им.

 

На преден план бойният кораб БисмаркНа преден план бойният кораб Бисмарк

 

Разглеждайки всички експозиции, се замислих дали и у нас няма подобен музей, защото той би предизвикал истински интерес у децата. Както тук в Мюнхен, където те се стичаха на върволици. За друг път оставих разглеждането на Транспортния музей. Имаше прекалено малко време до влака за Залцбург, в което трябваше да разгледам музея за по-малко от час. Стори ми се безсмислено. Видях само фасадата му. Разположен е недалеч от мястото, където се организира известния Октоберфест. Времето мрачно и сиво, минаваше бързо и часовете прекарани в Мюнхен се стопиха бавно. Но предстояха още емоции, защото идваше последната спирка – Залцбург.

 

Фланелка изработена от рециклирана пластмасаФланелка изработена от рециклирана пластмаса

 

 

 

 

София-Любляна-Мюнхен-Нойшвангау-Залцбург-София
(Следва)

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.