Stepper Rayler – мобилен, малък и практичен велосипед

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Stepper Rayler - мобилен, малък и практичен велосипедВелоеволюционери и изобретатели не престават да търсят нови решения и да моделират велосипеда по свой вкус, така, както разбират, че това алтернативно средство за предвижване трябва да изглежда. Този път идва ред на Stepper Rayler, необичайно малък, мобилен и практичен велосипед, разработен в Хайделберг – един от най-велосипедните германски градове. За него ни разказва „Дойче Веле“.

 

Това е колело с патентована задвижваща система, чиито педали наподобяват дъската на скейтборда. Дело е на Ралф Щраснер и неговата съпруга. „Идеята ни дойде спонтанно. Веднъж се замислихме колко заседнал живот водим и че движението може да донесе по-голямо удоволствие за повечето хора“, разкрива Ралф. А при Stepper велосипеда човек тренира не само ходилата и коленете, но и горната част на тялото. „Предимствата му спрямо конвенционалното колело са, че можеш да се предвижваш много по-бързо, особено на кратки разстояния от 3 или 4 километра“, обяснява разработчикът.

 

Разликата от другите мобилни Stepper велосипеди, пък я прави системата на задвижване. При натиск върху стъпалото се задвижва колело, подобно на това на скейтбордовете, а самото стъпало изпълнява ролята на педал. Stepper Rayler е снабден с 16 цолови гуми, но въпреки това с него не е проблем да се придвижваш дори в планината, тъй като изобретателят му е добавил и скорости. Така че вместо да се потите с тренировки във фитнеса, може да тренирате със Stepper Rayler в движение на път за работа, или да се наслаждавате на красотите на Хайделберг. Освен това велосипедът е и сгъваем, което го прави много удобен за транспортиране. Колелото е разработено в една… практика на физиотерапевти.

 

При създаването на прототипа на Stepper Rayler, Ралф е трябвало да се справи и с някои предизвикателства свързани със системата на задвижване, но едно колело от скейтборд решило проблема. И нещата потръгнали. Ралф вече е създал една мини серия от велосипеди, като базовата цена на модела е 890 евро. За опиталите да го покарат, усещането е много по-различно от карането на колело и Ралф Щраснер се надява скоро да вижда на улицата все повече хора с мобилни Stepper Rayler велосипеди.

 

Мартин Иванов
по материали на „Дойче Веле“
Снимка: „Дойче Веле“

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.