Цените на петрола достигнаха най-високото си ниво за последните две години

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Васко НачевЦените на петрола достигнаха най-високото си ниво за последните две години- $70.55/ барел.

Групата, ръководена от Саудитска Арабия и Русия, заяви, че ще увеличи добивите си през юли в съответствие с решението си от април да върне 2,1 милиона барела на ден на пазара между май и юли и се съгласява с предварително планираното увеличение от ~ 450 000 барела на ден, започвайки от този месец.

Саудитска Арабия ще продължи да облекчава едностранните си съкращения от 1 милион барела / ден, които тя прие по-рано тази година.

При отсъствие за промяна на зелените политики, със силния растеж, идващ от САЩ, Китай и Европа, ще видим увеличаваща се пропаст между търсенето и предлагането, което от своя страна би оказало допълнителен натиск за повишаване на цените.

У нас беше обявено поредното поскъпване на природния газ този път с 20%.

Шефът на Булгаргаз продължава с неуспешните си опити да ни убеждава, че наред с поскъпването на суровината на спот пазарите, непостроеният интерконектор с Гърция е другата основна причина. Да интерконекторът е важен, но не е причина за по-високата цена…

Очевидно, г-н Павлов не е наясно, че отслабващия долар спрямо други световни валути подкрепя по-високите цени на суровините. Нефта и газа не правят изключение…

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.