Инвеститорите идват, ако има условия

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Калоян СтайковОт няколко години слушам, че за да знаем какви са нуждите на енергетиката, трябва да знаем каква икономика ще имаме. Според мен, процесът е обърнат – имаме такъв енергиен микс, мощности, инфраструктура, пътища, училища, университети и т.н., каквито инвеститори искаме да привлечем.

Спомнете си за завода на Фолксваген – идва инвеститор със списък от изисквания, ако са налични, продължаваме разговорите, ако ли не…

Интел планира няколко инвестиции за производство на чипове в Европа – https://www.intel.com/…/news/eu-news-2022-release.html, Форд планира завод за батерии за електромобили в Турция – https://media.ford.com/…/en/news/2022/03/14/battery.html и т.н. Това не са инвеститори, които се обаждат няколко години по-рано, за да си подготвим инфраструктурата и да си обучим кадрите; те идват, ако има условия.

Накратко – не знам каква икономика ще имаме, защото „доброто старо време“ приключи, но политиките трябва да се правят на база на това, което искаме да имаме – инвеститорите, които искаме да привлечем, социалната политика, която искаме да водим, здравната система, която искаме да имаме и т.н.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.