Започна се от първият ден!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Започна се от първият ден!Престрелки, обвинения, оправдания, потриване на ръце за реваншизъм и още, и още, и още…

Добре е да си дадем сметка, че ситуацията около доставките на газ не само, че е сложна, но ще става все по-сложна.

Новосъздаденият кризисен щаб е натоварен със свръх очаквания: – Да осигури предсказуемост и озаптяване цените на природния газ. Това е обречена кауза!

С подобна задача няма как да се справи кризисен щаб, дори включените в него да са от друга планета!

Няма как да си резервирал капацитети на годишна база, без да знаеш дали ще ползваш терминал. Това означава КЕВР да ти признае този разход и да го включиш в цената на газа, който доставяш по дългосрочния си договор с Газпром. Невъзможно, нали?

Цената на азерският газ се била повишила през последните два дни!? Добре е да се каже каква е и причината за това! Николай Павлов и Делян Добрев знаят най- добре.

Може да се посочат глупави/грешни действия на всички, които са свързани с газовия сектор за последните 10 години, но какво от това!? По никакъв начин подобно нещо няма да помогне за излизане от ситуацията.

Искам само да кажа, че всеки ден е ценен. Ако се впуснем тепърва да обявяваме търгове, да търсим нови доставчици, да се чудим и мъдрим от кой, колко, как и защо има опасност да се озовем в безизходица и тогава наистина зимата ще е доста сурова за преживяване…

Отсега мога да уверя този кризисен щаб, че вероятността да получим и един кубически метър газ от Газпром по договора ни с тях, който изтича в края на годината е много малко вероятно..

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.