Докато нямаме местен добив на нефт и газ, никога няма да бъде енергийно сигурни

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
170

Илиян ВасилевДБ, БСП, Възраждане били заедно против добива на шистов газ. В ДБ зелените ги шантажират, че ще напуснат коалицията преди изборите, ако се изкажат „за“. Но ГЕРБ, които реално забраниха шистовия газ пасуват и минават между капките. ДПС също.

Тук е мястото отново да спомена Васко Начев, без време напуснал ни. У нас само той беше човекът с текуща практика и актуален опит, знаещ тази технология фракинг дълбоко и професионално, и познаваше рисковете и начина по който те се управляват.

Но толкова много „запалянковци“ се намесиха, че сега в ефира и по сайтовете вече всички се изказват. Без грам опит и знания.

Най-трагичното е че дават като аргумент, че в Европа никъде не било разрешено. И се чудиш, тези хора дали са устойчиво невежи или само по темата – кой сега има проблем с природния газ? Америка, която спасява Европа, или Европа, която го забрани? За да давате изобщо Европа за пример. Запомнете, докато нямаме местен добив на нефт и газ, никога няма да бъде енергийно сигурни, без значение дали от десет места го караме. Защото винаги ще зависим от процеси извън нашия контрол.

И ако случайно решим да махнем забраната и започнем да добиваме – и няма нищо катастрофално, тези всичките зложелатели ще се скрият, неспособни и нежелаещи, да поемат отговорност за милиардите евро, което вместо да получим, сме дали.

Илиян Василев

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.