Не можеш да победиш фосилните горива с регулация

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Не можеш да победиш фосилните горива с регулацияДори с моето неикономически образование съм знаел, че не можеш да победиш фосилните горива с регулация. За да убиеш фосилните горива, трябва да ги използваш максимално до намиране на подобаваща алтернатива.

Ако търсиш алтернатива по политически причини, трябва да осигуриш ниска цена на фосилните горива. Освен ако нямаш налична реална алтернатива.

Какво се случва сега ли?

Политиците ни обещават зелено бъдеще от поне 20 години. Колко е зелено е друг въпрос. Колко да е зелено да се гори биомаса, да се строят минивецове, вятърни и солени паркове върху природни местообитания?

А какво получаваме? Получаваме свръх печалби за фосилните горива. И дори искаме да им ги вземем? Защо? За да не може да инвестират в бизнеса си и така цената на фосилните горива да не пада. Много малко компании ще инвестират във фосилните горива. Това ще означава все по-скъпа енергия и все по-бедни хора.

Изходът е ясен за всеки енергетик и финансист. Но не е ясен на политиците. А вие продължавате да ги избирате, затова ще страдаме всички!

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.