Като палета пред майка си

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Като палета пред майка сиБългария стана пълноправен член на ЕС на 1. 01. 2007. През април 2012 г. кабинетът на ГЕРБ даде път на проекта „Южен поток“ през страната ни. На 31. 10. 2013 г. новото правителство шумно осъществи „първата заварка“. Преди два дни директорът по енергийните пазари на ЕК Клаус-Дитер Борхард заяви пред Европарламента, че „Южен поток“ няма да работи на територията на ЕС, ако не отговаря на нашите закони“. И допълни нещо важно – в България са знаели, че „промотират проект по споразумения, които Брюксел смята за незаконни“.

ЕС никога не е криел причините за възраженията си: „Газпром“ е едновременно производител, доставчик и притежава капацитета на мрежата, което е в пълен разрез с Третия енергиен пакет на съюза. Затова комисарят по енергетиката Йотингер е апелирал официално Русия да предоговори сделките със страните от ЕС, в съответствие с европейското законодателство. Москва засега отказва.

Но нима не знаят българските политици, че след като сме членове на ЕС законите на съюза стоят над такива договори? Още повече, редица експерти и у нас своевременно алармираха за рисковете. Но политиците ни пак избързаха като палета пред майка си. Защо? Е, поне да не се сърдят тогава на въпроса дали замислят геополитическа преориентация на страната.

  

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.