КЗК каза, че Лукойл е най-чистата компания

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Васко НачевЦената на петрола се приближи към критичен момент, който неминуемо оказа натиск върху ОПЕК, да ограничат доставките. Променливостта обаче остава една от основните характеристики на цената на петрола дори и при факта, че ОПЕК постигна споразумение за по-нататъшни съкращения в добива на нефт. Постигнатото споразумение може да не е достатъчно, за да се създаде по-голяма стабилност при цените на петрола.

През последните няколко седмици от Саудитска Арабия и Русия се стигна до краткосрочен митинг, на който двете страни се ангажираха да намалят добивите си за по-дълъг период от време- следващите 9 месеца.Това може да доведе до повишаване на диапазона на търговия с петрол от под 50 USD до между 50 и 55 USD. От друга страна, с нарастването на цената на петрола, то просто насърчава експанзионистичната политика на добиващите от шисти петролни компании в САЩ, като по този начин ограничава всякаква потенциална възходяща тенденция.

Като цяло, макар че следващото заседание на ОПЕК може да не създава много вълнение, очаквам, че ще се стреми да потвърди решимостта на ОПЕК в подхода си към намаляване на добивите. Това вероятно ще създаде възможности за краткосрочна нестабилност при търговията, тъй като участниците на пазара се стремят да разберат по-дългосрочната траектория както за добивите, така и за цената на петрола. Друг усложняващ фактор е постепенната слабост на прогнозите за световното търсене с последния доклад на IEA, който подчертава понижения в предишните силни страни като Индия, САЩ, Германия и Турция.

У нас пък КЗК каза, че Лукойл е най- чистата компания и по никакъв начин не влияе негативно върху пазара на горива у нас!?! Защо ли не съм изненадан от това решение…

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.