УВОЛНЕНИЕТО, ОТМЯНАТА НА УВОЛНЕНИЕТО И ГОЛЕМИЯ БАЛАНС

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Григор ЛиловЗа каквото и да ви говорят, става дума за „тук има едни пари“. Десетки милиони

Както знаете, онзи ден Лиляна Павлова изхвърли от поста му шефа на НДК, бивш политик и бизнесмен Мирослав Боршош. Само след 22 часа – вчера, Бойко Борисов го възстанови.

 

Днес правителството ще отнеме НДК от „Лилито“ и ще го предаде на подчинение при културния министър.

 

Клюката ще спретне, че бившият лидер на младежкото СДС е недосегаем, понеже е дал началото на политическата кариера на премиера като член на инициативния комитет, издигнал Борисов навремето за кмет на София.

 

И ще си остане клюка – т.е. невярна информация. В политиката няма нито приятелства до гроб, както се казва, нито признателност или благодарност.

 

Причините са другаде.

 

Защото с отстраняването на Боршош Лиляна Павлова наруши крехкия баланс на на властово-олигархичните групировки в управлението. Затова реакцията на Борисов беше така светкавична.

 

Ето ви един пример от многото такива за „баланса“: досегашният председател на Съвета на директорите Борислав Велков. Той е син на БСП депутата Славчо Велков. Друг пример – в битието си на бизнесмен Мирослав Боршош нееднократно е имам сделки с дялове на търговски дружества, търгувани с фирми на Пеевски.

 

Междувременно в скандала почти не става дума за онова, което се случва в НДК. Още през 2015 г. Томислав Дончев като вицепремиер иска обяснения за набъбващите разходи.

 

За онази година загубата на ДНК е 9.2 млн. лева, за 2016 – 8,6 млн. лв. За първите месеци на тази година е над 3 млн.

 

Първата обществена поръчка за ремонта на НДК заради европредседателството ни беше прекратена поради допуснати нередности. Последва нова за 17 млн. лева. Тя е проверявана от прокуратурата заради съмнения за нецелесъобразно изразходване на средствата.

 

В началото на този месец бяха отпуснати нови 28 млн. Така сумата достигна 45 млн. (+ 15 млн. за пространството и градинката около НДК). Тепърва ще се дават още и още пари.

 

Преустройствата се вършат без разрешение за строеж, а целият ремонт е без инвеститорски контрол. И т.н., и т.н.

 

Въобще „тук (НДК) има едни пари“. Много и много десетки милиони. Светкавичния кадрил с уволнение и възстановяване показа как е договорено „усвояването им“.

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.