СКАНДАЛЪТ КАЛИН МИТРЕВ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

СКАНДАЛЪТ КАЛИН МИТРЕВНа заседанието плахо някои министри предложили отзоваване, но веднага били нахокани
Да се понаведем, докато мине вятърът – прочутата фраза на Живков беше алфата и омегата на приключилото правителствено заседание.
Кабинетът, както и очаквах и заявих днес по телевизия България он еър, не излезе с позиция по световния скандал с пералнята за мръсни пари и подкупи, с който медиите по света обвързаха името на Калин Митрев, съпруга на Ирина Бокова.

Естествено, заради неимиджовата ситуация този път Бойко Борисов се ската от медиите.
Пресконференция даде финансовият министър Владислав Горанов.
Той пък си изми ръцете с Борда на Европейската банка за възстановяване и развитие, който единствен имал право да извади от състава си Калин Митрев.
Разбира се, че това не е вярно. Бордът на ЕВБР нито може да назначи човек в него, нито да го извади от състава си, понеже за това е необходимо решението на съответното правителство, което е делегирало там съответния си представител.
На заседанието плахо двама министри предложили отзоваване, но веднага били нахокани от колегите си.
Но за да се позамие лицето на България, прокуратурата се сезирала по „медийни публикации“ и щяла да проверява Калин Митрев: дали си е внесъл данъците върху сумите!
Смях и плач – въпросът не е дали си платил или не данъци върху „комисионите“, а дали са част от подкуп или пране на нечисти пари същите тези „комисиони“.
Номерът на властта у нас е „ако мине“. Ако бурята отшуми.
Безумно изчакване!
Този път няма да мине, колкото и да се надяват.
Скандалът тепърва ще се разраства в европейски политически ураган. (което е една от целите му според мен)
И България все повече ще затъва в него.
Най-важното в случая е, че Калин Митрев не може да работи пълноценно за България (ако го е правил). Той вече е остракиран от колегите си и в световните финансови среди. Възможността за финансиране към България от ЕБВР и др. световни фин. структури практически ще секне.
Само идиот не би го разбрал!
Но нито правителството ни е съставено само от идиоти, нито политическите партии се ръководят само от такива лица.
В такъв случай е кристално ясно, че у нас властта и партиите са абонамент на богоизбрани и задачата им да се самообслужват като богоизбрани.
Преди всичко! И с цената на всичко!
За Калин Митрев и съпругата Ирина Бокова нормалната крачка беше подаване на оставка. И после благословена тишина около тях. Да, но родните постоянно абонирани за богатства и пари „звезди“ никога няма да постъпят така.
Защото освен алчността и наглостта няма предели.
И политическите сценарии не се задраскани, както си мислят някои. Казвам сценарии, защото на 2 пъти Митрев беше обсъждан като потенциален премиер за коалиционен кабинет на БСП с ГЕРБ (отколешната идея на руския разведчик и талантлив роден политически сценарист ген. Решетников.)
МОЯТА ПРОГНОЗА
Волю-неволю, тихомълком Калин Митрев все пак ще бъде отстранен, макар и със закъснение, както декларирах в телевизионното ми интервю. И Ирина Бокова ще изгори от амбициите си за висок пост в световната дипломация.
В случая те двамата са нещо приличащо на колатерни жертви на геополитически скандал-сблъсък, както се гради сега общественото им алиби от медиите у нас. Ще повторя – макар че са второстепенни фигури в този скандал, това в никакъв случай не ги прави нито невинни, нито чисти и достойни за постовете им.
Играта на правителството, а и на тях двамата в този случай за разлика от снимката им не е нито впечатляващо танго, нито изящен валс, нито дори предлагащ се кючек.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.