Русия отново натиска за оръжейните лицензи – за предателството вече няма граници

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевМакар, че се надявам това да не истина, с това правителство , с този министър на отбраната, с този министър на икономиката – вече всичко вярвам че е възможно.

Признаването на правата на Русия над оръжия произвеждани по лиценз даден от времената на Съветския съюз е равносилно на предателство. Това не си го е позволявало нито едно правителство, нито на ОДС, нито на НДСВ – питайте Лидия Шулева, нито дори тройното правителство.

Какво обяснява сегашния нов опит – промяната в конфигурацията на правителството – намесата зад кадър на Доган-Пеевски, които след като не можаха да получат златните хапки от оръжейната ни индустрия сега търсят посредническа комисионна през Русия. Каракачанов е известен пасив на националната ни сигурност – сравнете боеготовността на армията при Ненчев и днес. Само движение надолу.

По-важното е, сигурен съм, че руснаците правят „обвръзки“ т.е. разчитат на нещо, което ние много искаме – и това вероятно е продължението на Турски поток през България или Белене. И ни натискат на принципа – ако не кандисате за лицензите, няма Турски поток/Белене. Логиката в такъв подход е тотално сбъркан – те не могат с нищо да ни притискат, освен ако зад схемите не се крие крупен олигархичен интерес. А това е повече от вероятно.

В същност какво толкова, ще ни вземат оръжейната индустрия, точно както ни взеха медиите, отбраната – стойте в къщи и слагайте лайкове във Фейсбук и не протестирайте.

Това е по-лошо от робството преди 140 години.

Да напомня на „идиотите“ – тези лицензи са с отдавна изтекъл срок. Не си спомням Украйна да има лицензи, или който да е било и да му пука.

 

Илиян Василев

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.