Още 90 милиона лева, защото няма приходи

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Илиян ВасилевПомните ли предупредих ви, че с т.н. тол система ще бъде мътно и кърваво. Още 90 милиона лева, защото няма приходи. Приходите за годината се сринаха и бюджета на АПИ е сринат. Няма пари за поддържане на пътища, за нови проекти.

 

Предупредих ви – просто защото имам опит в този сектор.

 

Уж щяха да съберат 1,2 милиарда лева и щеше да настъпи инвестиционна треска във всякакви магистрали.

 

Реалността е – приходите от винетки за тази година се сринаха.

 

Уж имаха бизнес модел, верицифицирани приходи а се оказа че настъпили мина. Защото приказките как ще получат 3 пъти повече суми от транзит се оказа НАГЛА лъжа. Няма увеличение на тарифите за транзит. Цялата тежест ще се поеме от българските МПС. Под натиска на най-силното лоби на транспортните фирми – което половината депутати имат интереси. Прогнозата за приходите падна наполовина – сега е 600 милиона лева, а това нетно оставя по-малко средства за инвестиции в АПИ отколкото преди това, просто защото трябва да се възстановят огромните инвестиции – вече към 300 милиона лева и огромните по различни оценки между 4-5 пъти по-големи експлоатационни разходи.

 

Въпрос – къде отиват тези 90 милиона лева. Не отиват ли за да покрие плащане на АПИ към КАПШ, което е неправомерно и извън договора?!

 

Казвам ви – прокуратурата няма да излезе от АПИ и Нанков ще е първият.

 

   Министерски съвет отпусна още безадресни 90 милиона за тол системата

 

Илиян Василев

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.