Foodblogs – наслада за сетивата

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Foodblog доставят наслада за сетивата Специализираните блогове, посветени на най-различни храни са безброй, и представляват истинска съкровищница от рецепти за ценителите на изтънчените вкусове и аромати. Често създателите им ги използват като допълнение към книгите с рецепти, които издават. Дори си имат свой конкурс и награда – Foodblog Award.

През миналата година носител на престижната награда е графичният дизайнер Марк Кромер, който въпреки че не е сред най-добрите германски сладкари, показва, че умее успешно да ги конкурира със своите сладкишчета и тортички. Публикува ги в собствения си блог bake to the roots. Обявен е за най-добрият специализиран блог в Германия, а зад него се крие един истински рай за сетивата – от тортички с цитрусови плодове до сладкиши с боровинки.

Марк КромерРазглеждайки го, човек сякаш усеща ароматите и вкусовете още докато чете рецептите. Все пак преди да се стигне до тях, Марк трябва да поизцапа първо ръцете си. Последното му творение са хибридни сладкишчета.

 

„Крофинс е една смесица между кроасан и мъфин, много лесно и вкусно. Не съдържа много мазнини, но въпреки това ще ви се услади“, казва Марк.

 

Списва bake to the roots от три години насам. Когато започнал не е мислил, че ще стане най-добрият фуудблогър. „Започнах с къпкейкове, в които се влюбих. Тогава все още ги нямаше в Германия. Опитах и видях, че мога да ги приготвям много добре и сам у дома. Проблемите дойдоха с рецептите, защото не винаги успявах да намеря точните съставки“, припомня си блогърът.

bake to the roots е обявен за най-добър кулинарен блог в ГерманияСлед като е готово, тестото за крофинс трябва да постои малко в хладилника, време, през което Марк посвещава на блога си. Отделя редовно по около 16 часа седмично. Подготвил е три нови рецепти, но не преди да е тествал всичко с небцето. Тестото е готово. Разточва го, поръсва го със захар, завива го, нарязва го и го слага във формите за печене. Крофинс се запичат във фурна нагрята до 200 градуса. Всичко тече по план. Сладкишчетата е добре да се хапват докато са топлички, но Марк още не е готов. Преди да достави удоволствие за небцето, трябва да направи снимките – неизменна част от представянето на новото кулинарно вълшебство в мрежата. И то със сигурност едва ли ще е последното, защото в главата му се зареждат поредните идеи за нещо вкусно, с което да достави наслада за сетивата…

 

Мартин Иванов

по материали на „Дойче Веле“

Снимки: „Дойче Веле“ / bake to the roots

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.