ПОХОДЪТ НА МРАВКИТЕ

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

ПОХОДЪТ НА МРАВКИТЕ  Здравей българино!

   Аз съм обикновен гражданин на държавата и се обръщам точно към теб – другия обикновен българин, който е недоволен от досегашното управление на политиците до момента. Имам конкретно предложение към теб. Заради страшната безработица, унизително ниските заплати и пенсии, гаврите от страна на енергодоставчиците, мобилните оператори, спекулантите, безотговорните политици и явните престъпници, да проведем МИРЕН ПОХОД от гр.Варна до гр.София, през лятото на 2011 г. Да го направим в рамките на две – три седмици, като началото е през последната седмица на юли, а краят – към средата на август, пред парламента и президентството. Всичко да е с нужните разрешения, законно и мирно. Не е задължително всеки участник да присъства от началото до края, а да се включи за известно време, в зависимост от собствените си възможности.

Предложението ми е заради всеки обикновен човек, срещал несправедливост и неприятни парадокси в живота си, примирявал се, махвайки отчаяно с ръка: „-Какво всъщност зависи от мен, малкия човек?“ Именно затова е „Походът на мравките“. Кой знае, ако мравките са достатъчно много, може да се промени и статуквото от последните двайсет години, страха, анархията и беззаконието! Защо да вярваме на лъжите на политиците и преди тези избори? По време на похода може заедно да стигнем до правилно решение, което да зависи единствено и само от нас!

ИСКАМ ИЗРИЧНО ДА ПОДЧЕРТАЯ: Обръщението ми е лично, необвързано с никоя политическа партия, без манипулации, скрити или користни цели!

По време на похода всеки да си носи нужните провизии, медикаменти, дрехи и оборудване /раница, палатка, китара/, както и много ДОБРО НАСТРОЕНИЕ! Независимо от отчаянието в основата на протеста си, да покажем на политиците и самите себе си, че не сме „лош материал“ и можем да променим нещо в държавата към по-добро. Нека походът бъде първата романтична проява от двайсет години насам, шанс за надежда на всички свестни българи, цигани, турци, арменци и други граждани на държавата! Нека поне веднъж бъдем заедно!

Ако има съпричастни бизнесмени или организации, които желаят да спонсорират похода /постоянно присъствие на линейка, медикаменти за първа помощ, безалкохолни или оборудване/ по-късно ще обявим база и банкова сметка. Всеки споделящ „Походът на мравките“ може да се запише тук, независимо разстоянието което ще мине по пътя. Всеки, който няма да може да участва, но подкрепя идеята, също да се запише като „духовен участник“!

   Предполагам, че дълго лъганият българин ще погледне скептично на предложението ми с мисълта, че както става в подобни случаи, няма да се съберат достатъчно хора. Кой знае, понякога и през лятото, дори в България, може да се случи чудо!

По това време депутатите и министрите ще са в отпуск. По един или друг начин те ще разберат за похода. Ако има дори двама политици, които имат отношение към проблемите на хората от народа, да ни чакат там! Всичко е на добра воля, без заплащане и всякакви дивиденти.

   Аз предлагам да заделим няколко дни от отпуска си, за да споделим както лошото, което сме получили, така и доброто, което просто ни чака по пътя от Варна към София!

 

                                                                  

С уважение:

Красимир Бачков

 

 


 

 

Тук, в този раздел е мястото за идеи, предложения и мнения.
Покажете, че не сте безгласни!

Eкипът на ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.