„Сън наяве“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Форца Ганьо!Напълно съм съгласна с тезата за робското вцепенение на немалка част от населението ни. Колкото до култа към консуматорските ценности, той е възприет в най-голямата му крайност и уродливост у нас. Безспорно е обаче, че комунизъм и хедонизъм имат много общи характеристики. Ако южните ни съседи с присмех разнасят лозунги за тишина, управниците и подчинените им средства за масова информация наистина правят всичко възможно „да не се събудят българите“.

Лозунгите на гърците са верни, но не са оригинални. Заимствали са ги от италианците. Месеци наред, до към средата на юни включително, Рим беше облепен с плакати Nessun dorma („Никой не спи“ – прочута ария на Пучини).

Не съм съгласна, че управляващите правят всичко възможно подрастващите да се занимават с история вместо с технически науки и пр., напротив. Правят всичко възможно за денационализиране на масовото съзнание. Времето е банално и прагматично и има нужда от хора без минало.Усвояването на технически знания няма нищо общо с насърчаването на безличния и по своему чудовищен „масов“ човек.

Не съм с историческо образование и не става дума за лични пристрастия. Но и прословутият Ганьо Сомов е участвал в Старозагорското въстание, после напълно е забравил миналото си и… като в карикатурата на Бешков: гони Кирил и Методий, свършили са си работата, сега той пише вестниците, няма никаква нужда от тях.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.