Умишлено държат народа ни опростачен, упоен, болен и беден

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Затова ни мразят и ни правят татари и простаци, а произходът ни от на майната си.Противник съм на каквито и да било обвинения срещу народа ни, от който произхождаме. Лично аз нямам комплекси и се гордея, че съм българин. И ще го отстоявам! Където и да отидем, успяваме и се отличаваме от местните с жизненост, умения, находчивост. Но там има създадени условия и затова има развитие. У нас умишлено няма създадени такива, за да няма постижения, а въпреки всичко пак има. И ако някой създаде, открие или изобрети нещо, той или се смачква, или се пъди в чужбина, за да може с откритията и постиженията на българите да се кичат чужди нации. Това е истината! Народът се държи умишлено опростачен, упоен, болен и беден – за да няма почва за изява и гениалност. За нас – лошо или нищо. И ето, поредната статия за злия, лош и неблагороден българин! Ами поне умните у нас малко да се поопомнят и да не влизаме в българомразни коловози!

По принцип, съм пределно наясно с тази набита дълбоко в съзнанието ни, като национална характеристика черта. Добре, но да си зададем въпроса,така ли е? Може да се спори. Винаги се цитира стиха на Славейков „Не сме народ, а мърша“, или това „произведение“ на Подвързачов: „От славянки и от гури наплодиха се в България шест милиона чукундури.“. Насреща обаче има толкова много в противовес и в обратен смисъл,че няма нужда да изброяваме и цитираме многобройните географи, пътешественици, писатели и пр., минали някога през територията на България. Най-градивният, най-християнският, най-чистият, най-издържливият, най-работливият и високо морален народ на Балканите-това ще прочетете. Но, никой не е имал интерес от велик народ, с велика история и гореизброените дадености, като черти от националната същност на българина. Омразата към България и българския народ от векове, с много пари, хитрости, фалшификации, кражби на идентичност и укривателства, доведоха, до „историята“ на Иречек и Златарски, до бай Ганя. Ще кажеш, че тези неща ги няма у другите народи, но нейсе.

И до днес продължава атаката срещу нас с изкуствено занижени доходи, с телевизии и медии, които са обида за средния интелект на българина, но които успешно го опростачват и подменят духовния му мир и още и още… И ето – започваме да пишем и говорим, какви простаци сме, колко мразим, какви сме роби и пр. Темата е необятна и нямам претенции да я обхвана изцяло. Има по-подготвени. Те знаят, че например Каравелов, както и много други, просто регистрират факти от станали вече народностни черти, нелицеприятни изменения през годините. Но колко от писалите са имали истинска представа за нашата история и колко са си задали въпроса – „Защо днес е така?“. Аз казвам, че това е реакция на нормален народ, поставен при неблагоприятни условия. Но тия неща не са неговата същност и поставен в нормални условия, същият народ ще възвърне свойствената си креативност и благородство! Колко мозък трябва да имаш в главата си да хулиш и обвиняваш един народ, създал културата на света. Това не е и грешка – по-скоро омраза и завист. Какви познания и какво благородство? Когато на френските крале са им лазели въшките на челата и затова са носели перуки, а Темза била затлачена с лайна, дворците на нашите владетели са били с бани с топла и студена вода, с отопления в пода и стените. Плиска е била 24 кв.км., Париж -1.8 кв.км. Откъде взеха западно европейците обработка на метали, организирано земеделие, календар, строителство, азбука и Християнство? Даже и името Европа?.От къде е т.нар. „гръцка“ култура? В по-ново време, компютъра, принтера, факса, телефонния секретар, дори учебниците по авиация на американците, макар и не всички? И лекарство за рак, също. ОТ БЪЛГАРИТЕ! Затова ни мразят и ни правят татари и простаци, а произходът ни от на майната си. СТРАХ ГИ Е ОТ ИСТИНАТА! БОЛИ ГИ И ЗАВИЖДАТ ВЧЕРАШНИТЕ НИ СЛУГИ! Така че – Не се срамувайте от факта, че сте българи, гордейте се! Ще дойде и това време на Истина за нас и тогава ще се види, вече идва времето!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.