Енергийна криза ще удари най-много бедните

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Огнище с изгаряне на отпадъци до пътя в квартал Христо БотевПреди малко подадох поредния си сигнал за изгаряне на отпадъци. Този път за огнище до пътя в кв. Христо Ботев.

Очевидно там са решили, че ще направят всичко възможно да спечелят наградата „Дарвин“. Но останалите жители на съседните квартали, а и цяла София, защо трябва да страдаме?

В огнището разбира се горят кабели и гуми за т.нар. практика „Urban Mining“. Според много „зелени“ НПО-та това е добра практика. Urban miner-ите са част от кампаниите на тези нпо-та като дори им се осигуряват топли ръкавици, за да не им е студено докато си запалят печката с отпадъците.

Въздухът в София тази година ще отчете по-високи нива на замърсители спрямо миналите години. Тенденцията беше към намаляване на замърсяването, но тази година няма да е така. Причината за това, разбира се, ще е бедността! Енергийна криза ще удари най-много бедните, които не могат да си позволят отопление на електрическа енергия, ТЕЦ или природен газ. Така, не само ще плащаме повече за отопление тази зима, но и ще дишаме по-мръсен въздух. Моето решение остава все пак: газифициране или топлофициране на тези домакинства и покриване на разходите им от сметките на останалите. Много соц и коми решение, но предпочитам да платя чуждата сметка, отколкото със здравето си. А и ако това се случи доброволно, няма да е соц мярка.

Блогът на Рашид Рашид

 

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.