Нощно време София вече е друга

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Нощно време София вече е другаТемпературата падна под 10 градуса и снощи многозвездната клошарска спалня в градинката пред базиликата „Св. София“ беше празна. Вероятно бездомниците са се ориентирали към предварително избраните междинни места за нощуване изоставени къщи, задни дворове на кооперации пр.
След месец-два ще има ново преселение – този път под земята, близо до тръбите на „Софийска топлофикация“.

Софийските щъркели, половината от които гнездят в кв. „Бенковски“ вече отлетяха към топлите страни. Затова пък от топлите места – от нашенското и от гръцкото море, се завърнаха проститутките. Снощи бяха накацали по тротоара в по-тъмната част на бул. Сливница“, след бул. „Хр. Ботев“ в посока „К. Величков“.
Градинките пред „Кристал“ и пред Народния театър също се поизпразниха. Замря и нощния живот по „Витошка“. По малките часове двете кафета още работят, но клиенти почти няма.
Въобще тъжна работа. Наемам се да я направя по-весела, ако общината вземе да ме назначи главен есенно-зимен аниматор на ъндърграунда в столицата. Само за времето, докато председателстваме ЕС.

Отсега имам три идеи в това отношение.

Първата е МОН да прати инспектори по „Сливница“ и да предложи ученически стипендии на проститутките, които са под 16 години. При условие, че докато ходят на училище няма да упражняват най-древния занаят. Все някой трябва да ги светне, специално тези по „Сливница“ и по Околовръстното, че една фризьорка взема три пъти повече от тях. При това без да студува по тротоарите.

Втората е общината да покани в София британския коафьор Джошуа Комбс, преобразил бездомниците в Ню Йорка и Париж. С тази прическа (вижте снимката) и с някое сако втора употреба за пет лв, софийските клошари ще замязят на милионери. Те, богатите на запад, и без това го раздават съвсем семпло – с избелели фланели под сакото и протъркани джински. Ще им се съберат очите на еврокомисарите, да знаете.

Третата е – да се направи карта на занемарените калкани, стени и грозни дувари из столицата. И съответно да се обяви конкурс с награди за графити – шаржове на известни европолитици. Пример Юнкер, Меркел, Макрон, Орбан. Хайде и Баце, от мен да мине ! (Но без Цацата, за да не го издадем с какво са занимава.) и пр. Ще изтрепят да обикалят София, за да се видят. При това пеша.
Хайде, стига, че се размечтах много. Ама то сега му е времето. Имам предвид в тази част на годината, в която вече сме си платили изравнителната сметка за парното, а пък до първата яка честитка от „Топлофикация“ все още има доста време.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.