ПОРЕДНОТО ПОЛИТИЧЕСКО ФИАСКО

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Way Out   Още след освобождението от турско робство, на българската политическа сцена се заформя постановка, в която предизборното лъжене и мазане, големите обещания за благоденствие на народа след изборите, са основни средства и стръв, за привличане хората да гласуват. Още тогава Гочоолу и Дочоолу успяват да привлекат лумпенгласоподаватели, с помощта на кебапчета, вино и кръчмарски веселби. Простият и неосъзнат български народ лесно бива манипулиран, разделян към различни партии и вкаран в една политическа игра, от която винаги излиза потърпевш накрая. Няколко месеца след изборите хората разбират, че са излъгани и употребени, за да може поредната шайка организирани в партия бандити, да ги краде законно и безнаказано. Това продължава вече повече от век, а нравите и преди избори, и след тях, в България не са се променили.

   Вече и децата знаят, че да си политик у нас е вид бизнес за изключително бързо забогатяване. Факта, че в западните демокрации за политически лидери кандидатстват доказани, богати и успели бизнесмени и личности, за нас няма значение като пример на подражание. У нас Сульо и Пульо се главят за депутати и министри, единствено и само за да крадат в особено големи размери, от държавата и различните европейски фондове и програми. Те знаят, че след като им изтече мандата повече няма да са на власт и грабят като за последно, сякаш след тях държава а няма да съществува вече. Ясно им е, че ще останат безнаказани, защото и тия преди тях са крали по същия начин, и тия след тях ще са същите. Гарван гарвану око не вади, затова и електората започна да се организира самостоятелно. Тъй като в политическата мафия влизат малцина, а мераклиите са в пъти повече, аналогично се създадоха мафиотски кланове по браншове – на съдиите, на полицаите, на митничарите, на докторите, на журналистите, на таксиджиите, на различните майстори и пр. Подобно на политиците, те смъкват по три кожи от останалия неорганизиран народ и гледат да не си пречат взаимно, в подялбата на пари, стоки и пазари.

      Истината е, че държава НЯМА! Съществува инерция на установена и обиграна от времето и опита система, за ограбване на „целокупния български народ“. И макар народа да знае, че го лъжат и крадат, продължава да се хваща на въдицата и гласува за тия или ония хайдуци, при всички следващи избори. Оправданието е, че няма читави кандидати нито за президент на държавата, нито за депутати. Всички са маскари и щом е тъй, нека поне да грабят маскарите от нашата партия. Политическия пладнешки грабеж у нас отдавна се е превърнал в доходен занаят.

   И когато се намери такъв вития, който убедително се изявява в медиите и по форумите в нета, който е изключително просветен и разполага с недостъпна за обикновените хора информация, изобличаваща най-вече последния управляващ режим, хората за пореден път биват манипулирани и лъгани. Защото този човек работи с подкрепата и съдействието на една от всичките партии, готови да управляват на следващите избори. Той може да е дисидент при сегашната власт, но ако неговите хора успеят, задължително ще е на висок пост след изборната победа. И ще краде не по-малко от тия, които е хулил преди това. Такава е практиката, доказана в България, при това без изключения досега.

Ако се намираме в порочен политически кръг, той се дължи единствено и само на установената досега система. Ако с конституция, революция или преврат се промени политическата система за избор и управление на държавата, едва тогава можем да се надяваме за реална промяна на политическото статукво у нас.

Дотогава керванът ще си върви, кучетата ще лаят и всичко ще е по старому. Разни псевдодемократи „ще ни отварят очите“, ще изкарват на светло част от мръсните ризи и гащи на сегашни и бивши управляващи, и ще чакат да лапнем въдицата за пореден път. Дори при гласуването да задраскаме всички кандидати и така да направим бюлетината невалидна, политиците знаят как да фалшифицират крайния резултат в тяхна полза. Те може да не са кадърни да управляват успешно, но тия номера ги владеят и сега ще се покажат на ниво в това отношение.

   Затова все повече българи напускат родината окончателно, не само поради лошите икономически условия за реализация и живот в страната. Затова никой не заслужава доверието на хората, нито за президент, нито за управляваща формация. Изглежда трябва да си внесем японци за политици, за да потръгнат нещата в държавата. Струва ми се обаче, че и народът трябва да се смени с японци, за да се осмисли една евентуална промяна по нашите земи. Защото не разберем ли, че всичко започва от самите нас и в изискванията, и в отговорностите, все другите ще са ни виновни, все ще сме лъгани и крадени, докато един ден изчезнем от картата като държава.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.