Във времена на предизборен карнавал

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Арт инсталация - комунизма на боклука, площад “Батенберг”, пред бившия мавзолей на Г. Димитров, 1990 гПогрешно или не, останах с впечатление, че нашествието от хора с необуздан език по медиите, които да “коментират” уж етническия проблем, едва ли е само случайност, а и своеобразна подкрепа за президента с изтичащ мандат и покриване на поредната “икономическа корекция” на правителството. Цената на горивата се покачи, дума не беше обелена за прочистената от скъпи сигнални съоръжения северна българска граница, продадени за скраб, нито че в малкото селце Катуница с 2500 жители никой не се оплаква и не възразява срещу присъствието на другия цигански клон – на калайджиите, които също са пропищели от безобразията на фамилията на Кирил Рашков (калдераши) и пр.

Ако имаше награда за най-неадекватна оценка на станалото , въпреки ожесточената конкуренция, и, ако я връчвах аз, щеше да я получи Леа Коен (бивша депутатка и посланик!), която успя да прозре експлоадирал “латентен расизъм” в протестиращите.

Но не само нашите медии, няколко големи международни агенции (АФП вече би отбой), “Комсомолская правда” също си я бива в избора на субекти : “Цветелин Кънчев обеща да потопи столицата в боклук и зловоние, ако бъдат допуснати провокации към ромите в София”.

Има-няма, ще излезе, че българските граждани не могат да се нарадват на Братя Галеви, Митьо Очите, позабравения Фидел Беев и други подобни местни феодали, от които Кирил Рашков може и да е по-крупен, но може и да не е.

Но времената са предизборни и, както обръща внимание г-н Рачо Петров, валят дарения за събиране на пръстови отпечатъци-гласове, съпътствани с провокативни лъжи.

Ако не греша, Първанов не свика Консултативен съвет за национална сигурност при разполагането на бази на НАТО на българска територия. Може би защото погледът му одавна е етнически насочен.

 

 

Photo: Изгубената България

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.