Не искам президент беда

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Искам президент, който ще удари здраво по масата и ще настоява виновниците за хаоса на места след бедствието, ако е породен от неграмотно управление, да си носят последствията!Извинете ме, ситуацията изобщо не е за шегички.

Този следобед Слънцето се върна над България. И с изумление разбрах от медийна изява на една пухкава министърка, сменила на поста му уж водещия кандидат президент от ГЕРБ Плевнелиев, че правителството ама направо блестящо се справило с бедствията поради лошото време, обхванали 1/3 от страната.

А и в това изявление, и другаде по медиите (може пак репортерите нещо да не са разбрали!), срещнах да се споменава „Гражданска защита“.

Вчера пък научих, че 600 селища са останали без ток в България, били сме на ръба на тежък енергиен колапс, стратегически електропроводи са задълго прекъснати, хора са бедствали по запречени проходи и в ледени влакове, и т.н. Но премиерът отново рязал лентички далеч от събитията, кандидат-президентът Плевнелиев бил нейде си към Видин, МВР-министърът в отпуск Цветанов управлявал щаб, но не кризисен, а предизборен…

Мила Родино, ти си земен рай…

Но само за някои, май.

И вече нямам президент мечта. Само не искам президент беда.

И настоявам за президент, който незабавно да свика Консултативния съвет по национална сигурност. Да заяви ясно, че и премиер, и министри и всички други, които не признават пред народа, че „Гражданска защита“ е закрита с тяхно съучастие от 1.01.2011 г. след 75 години служба и е приютена в МВР – Главна дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението“, където едва ли може да пази гражданите при бедствия, катастрофи и войни, или трябва да подадат оставка, или/и да се извинят пред България.

И да каже най-сетне, че магистралите са само един вид инфраструктурни проекти, желани при криза – ако са ефективни. Сред тях влизат и информационни мрежи и структури, и електро- и тръбопроводи, и ж.п. линии за скоростни превози, и т.н., и т.н.

Искам президент, който ще удари здраво по масата и ще настоява виновниците за хаоса на места след бедствието, ако е породен от неграмотно управление, да си носят последствията!

Веднага.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.