Къде се покриха политическите „хидролози”? Защо е поредният траур за поредните жертви на поредния прелял язовир. Кой е виновен?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Къде се покриха политическите „хидролози”? Защо е поредният траур за поредните жертви на поредния прелял язовир. Кой е виновен?Вижте какво пише във вестниците: „9 души загубиха живота си във водите на поредния прелял язовир „Иваново“. Водата е помела цели села в Хасковско. Външно министерство е уведомило гръцките и турските власти за високите води на язовир „Ивайловград“ и язовир „Студен кладенец“. Двата водоема и язовир „Кърджали“ са част от каскада „Арда“, която е в критично състояние”. И кой е виновен за всичко това ? Разбира се Бойко Борисов, че кой друг? Имаше един главен хидролог на държавата дето взимаше по 1.5 млн. лв. само за консултации как да се разхвърлят 800 млн. лв. точно в бедстващите в момента места. Докато 4 години бе управлявана България от правителство, с мандата на неговата партия ДПС, главният хидролог на републиката Доган не предприе никакви мерки в областта, в която е „много подготвен”

, както твърдяха неговите съпартийци в разгара на скандала с взетия от него хонорар. Ако, г-н Доган, бяхте отделили няколко милиона от парите си за „Водното огледало” да се извършат проверки и ремонти на язовирните стени, сега нямаше да се давят хора от райони, които доста години бяха обсебени политически от Вашата партия. Ето това е резултатът от 20 години управление на лидери и партии, свързани с перестройката, с кражби и унищожаване на държавата под външен натиск и в полза на определени клиентелистки кръгове.

Къде е Гоцето Първанов? Защо като главнокомандващ никога не се поинтересува какво става с имотите на Министерство на отбраната, тяхното състояние, как се заменя и разпродава военното имущество? Точно по време на неговия мандат и на генерал Марин през 2003г. язовир „Иваново” е бил прехвърлен от МО на тамошната община. А бе, как така се прехвърлят от военното имущество язовири, това да не е стара военна джипка бе господа? Ама защо в президентството ще се интересувате от тези неща, като пари от тях не идват. По-важното беше чрез намесата на Президента да се постигне договорка в тройната коалиция кой ще стане министър на отбраната /нали си спомняте тиловака Николай Цонев/ и дали ще слушка и естествено ще папка след като се отчете пред по-старшите, които отговарят за кадрите. Само за това Ви биваше. За да запазите властта си направихте 1997г. и коалиционно правителство БСП – ОДС, начело със „синия” лидер Иван Костов и добре си разпределихте държавната баница по време на приватизацията. В потвърждение на това бе скорошното изказване на говорителката на БСП Корнелия Нинова, че никога не е била седесарка. Ама разбира се, просто е била в списъка на правоимащите да участват в приватизацията от квотата на БСП, който бе изготвен от покойния Кольо Добрев и от Георги Първанов. Веднага след изборите, спечелени от наивният по това време син електорат, г-жа Корнелия Нинова бе назначена през м. септември 1997г. от Валентин Василев за изпълнителен директор на „Техноимпекс”ЕАД, след 6 месеца същата регистрира дружество „Техноимпекс 98”АД за приватизация на държавното дружество чрез РМД и след още 6 месеца го приватизира успешно за жълти стотинки по време на мандата на ОДС. Е, хайде сега да видим кое е вярното? Или г-жа Нинова лъже най-безцеремонно за партийната си принадлежност през 1997г. и 1998г., или действащото по това време правителство на Иван Костов е коалиционно, или така наречената синьо – червена мъгла. Крайно време е някои неща да се кажат на висок глас и на червения и на оставащия все по-малко електорат на „Синята коалиция”, а перестройчиците да напуснат сцената с виновно наведени глави.      

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.