Щом някой диша, яде и *ере, значи не е зелено

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
1
444

Рашид РашидМоето скромно мнение за енергийната криза е:

1. Високите цени на енергията са основно заради намалените капацитети по време на пандемията. Възстановяването е трудно и нежелано, т.е. някой се възползва. Ако няколко души държат едно производство, нормално е да стане така.

2. За пореден път се видя, че най-добрата енергия е тази, която е налична. Всичко друго са приказки.

3. „Зелената“ енергия стана ясно, че не може без въглищата. Дори не казвам природен газ, а въглища.

4. Стана ясно, че енергията от въглищата е евтина, а нашите ТЕЦи на въглища въпреки високите цени на въглеродните квоти могат да бъдат на печалба. Те и без това бяха на загуба изкуствено.

5. „Зелената“ енергия се оказа наистина евтина при недостига на природен газ. Евтина като продуктите в магазините през комунизма – ако ги имаше, щяха да са евтини.

6. Не знам дали една кола Тесла може да поддържа мрежата, Форд Ф 150 може да даде ток на едно домакинство след като произведоха модел с вграден генератор.

7. Ако в Тексас си решиха проблема с недостига на енергия с един пикап в гаража, то в Западна Европа положението тази зима няма да е много цветущо. Или ще трябва да се молят на Путин за помощ, или ще има немалко смъртни случаи поради ниски температури. Ще обявим загиналите за жертви на климатичните промени и готово.

8. Ядрената енергия за пореден път доказа, че е най-евтината енергия и без нея всички „зелени“ цели са невъзможни.

9. За пореден път стана ясно, че зелената идея е просто параван за едни хора, които просто искат да печелят пари. Но вместо чрез конкуренция и пазарни механизми, те си играят с най-милото на човека – желанието да правиш добро.

Зелени е в кавички, защото професионално е да се казва по-зелени, тъй като няма нещо, което да е просто зелено. Да, и ВЕИ-тата не са зелени и никога няма да бъдат. Нищо не е зелено и никога няма да бъде. Щом някой диша, яде и *ере, значи не е зелено.

Знаете ли какво се случва с въглеродните квоти, които всички ние плащаме за енергия от фосилни горива?

Всички те отиват за изграждане на „зелена“ енергия. Хип-хип ура!

Сега нека си дадем сметка кой ще създава тази зелена енергия, щом финансите се събират централизирано?

Точно така, точно определени хора.

Успех със „Зелената“ сделка. Ако досега е било бъзик за някои хора, то вече наистина ще има зелена мафия и то подкрепена от държавата. Не, не, държавата няма да направи зелените зелена мафия, просто мафията ще стане „зелена“.

 

Блогът на Рашид Рашид

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.