Пълен потрес!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
43

Продължаваме Промяната - преговори за съставяне на ново правителствоХората, които носят „промяната“, явно силно желаят да ни върнат в началото на прехода, за да го започнем отначало. Скандалните простотии от вчера и днес ми дойдоха в повече:

Идиотщина №1. Мика Зайкова от ИТН по време на преговорите за съставяне на ново правителство предложи да отпаднат делегираните бюджети и системата на образованието ни да се върне към мизерията от 90-те, когато не беше важно кое училище колко ученици обучава, а ще получава колкото се реши, че му трябва. Никой не ѝ възрази. Май и нямаше нито един човек с акъл в главата, който да знае какво се случва в образованието по време на тези преговори. Експертът на водещите Кирил и Асен за сфера образование беше… Ицо Хазарта…;

Идиотщина №2. Георги Михайлов от БСП, който е гласен за бъдещ здравен министър, по време на преговорите за съставяне на ново правителство заяви, че кризата с коронавируса вече приключвала и вече имало по-важни неща, към които здравното министерство трябва да се фокусира. Струва ми се, че и тук се получи съгласие сред преговарящите;

Идиотщина №3. По-важните неща за Георги Михайлов били това болниците да спрат да са търговски дружества и да се върнат, подобно на училищата от по-горе, към мизерията си от 90-те, когато не беше важно колко пациенти се лекуват в дадена болница, а тя ще получава колкото се реши, че ѝ трябва. Щяло да има „защитени болници“ и какво ли още не. Мисля, че и тук никой не му възрази. Успокоителното е, че после се заговори за диагностично-свързани групи, което всъщност е разширение на модела за финансиране по клинични пътеки;

Идиотщина №4. Отново от г-н Михайлов предложи НЗОК да спре да сключва договори с частни болници, т.е. разбирайте частните болници да станат само за много богати хора, които не се вълнуват от това, че са плащали осигуровки. Или да го кажем по-разбираемо – да закриваме частните болници, защото явно държавните се управляват по-добре, т.е. да се връщаме също към мизерията от 90-те.

Тези супер скандални идиотщини се предлагат от хора, които се самоназовават като „експерти“, и това се случва само в рамките на два дни! Само една от тези глупотевици е достатъчна, за да ни хвърли в тежка криза!

Господ да пази България от промяната, която идва!

П.П. За да разберете за колко неадекватни хора става дума, забележете какво гениално предложение дадоха от ИТН – да се било въвеждало „подоходно здравно облагане – според доходите на всеки“. И да, разни хора в залата кимат одобрително, явно идеята им харесва. Някой би ли се свързал с тези бъдещи управляващи държавата ни илитерати, за да ги информира, че и в момента здравните осигуровки се определят като процент от доходите на хората (те са 8%, като 4,8% са за сметка на осигуряващия и 3,2% за сметка на осигурения)?

И не, ИТН не са единствени илитерати. По същият начин от ДБ предлагат „3-степенен модел на финансиране: от Държавния бюджет, от НЗОК и от застрахователни фондове“. Някой може ли и на тях да им каже, че и в момента всичко си е точно така, както предлагат да се „промени“? Има пряко субсидиране на лечебни заведения от страна на МЗ, има договори с НЗОК, всеки има възможност и за доброволни здравни застраховки, с която да се покриват непокрити от здравната каса лечения или доплащания.

Пълен потрес!

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.