Вчера беше официално заличен един символ на Демократична България

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0
473

Любомир ГешевИли по-точно: Опитът България да стане Европейска Демокрация!

Имаше ли възможност да бъде запазен? За мене – Да!

След като преди няколко години бившия член на БКП (отказал да се деполитизира и напуснал службите на МВР, агента-доносчик на ДС, БУДА) подари безвъзмездно знаковата сграда на Бузлуджа на БСП, а преди месец Министерството на Културата отпусна 400000 лева за реставрация и ремонт на тоя болшевишки символ… един член на БСП, който публично по Национална телевизия заяви – „Закъснях, щото пикаех на гробовете на осъдените от Народния съд“ (цитирам по памет), вчера този вече министър съвсем тенденциозно заличава тоя символ.

Раковска 134 вече е в миналото. Лъвчето на художника Георги Липовански (Художника ръководил екипа, който проектира Герба на Република България) е захвърлено в мазето…

Сега се досетих и за една друга година решаваща за СДС.

Има няколко много значими дати за развитието на съвременна България!

Една от тях е 1994 година. Година, в която СДС пожертва съзнателно много, но спаси България от правителството на ДПС с Министър председател проф. Беров.

И събитията, които последваха са фатални за България за пътя, който пое – Демократична Европейска държава!

Събития едно след друго, на които СДС трудно издържаше. Мобилизирани бяха всички възможни институции и личности, диктувани от оная „неизвестна“, организация движеща политиката на държавата до днешния ден.

Направиха се много дела, за да не може СДС да има около 100 депутата. За целта беше създаден „дублираш“ сините – Народен съюз, който отне важните 18 депутата.

Година пълна с добре режисирани действия, за да се попречи на СДС… мога по дати да ви ги разкажа… и сигурно ще го сторя.

Не можеше повече да има Съюз с явно изразена антикомунистическа политика. Трябваше им да се противопоставят на СДС, който на своята 6 Национална конференция проведена 14-15 май излезе с много смели решения. Едно от тях беше – Всеки член на СДС да подпише декларация, че не са били членове на БКП, не са подавали молби за такива и не са служители на ДС.

(Любопитен съм как ще се коментира присъствието на посткомунистическата формация ГЕРБ в съдружието със СДС)

И дойде оная дата – 29 декември 1994 година и онова заседание на Националния Координационен Съвет на СДС с едно решение, което пое пътя за курс на политика удобна на ТИЯ дето Диктуват!

(Правя опити да получа стенограмата на това заседание и да я публикувам в оригинал.)

Член съм на Съюза на Демократичните Сили от декември 1989 година….

Държа да споделя, никога и при никакви обстоятелства не съм предавал идеята СДС… Не се срамувам, нямам чувство за вина, а за отговорност, защото бях пряк участник в много събития.

Дано наистина – БОГ да пази България!

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.