1305 ОТ ЖИВОТА НА БОЙКА МЕТОДИЕВНА ИЛИ МРЪСНА ПРИКАЗКА ЗА ОНЕЗИ, КОИТО СЕ ИЗКУШИХА

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Георги ИфандиевОтдавна не се ядосвам заради политика и „политици“. След като съм наясно със световната драматургия в тази област, няма как да се вълнувам от нейните доморасли образци. Гротеските, които ни поднасят, са толкова пошли, че не заслужават дори снизхождението на интелигентната публика.[1]

Въпреки това не успявам да се сдържам. И посягам към словото.

Винаги съм наричал нещата с истинските им имена, а подлеците – така, както заслужават. Когато Румен Петков беше действащ министър на вътрешните работи, от телевизионния екран го споменавах единствено като Пикаещия във фонтани.

Още през 2006 г. нарекох Бойко Борисов Б.Б. – от Брижит Бардо и рефрена на популярна френска песничка, посветена на нея: „Бе-Бе, Бе-Бе, Бе-Бе“ Чух,       че К.К. от Сливен-Сливен си присвоил първоавторството. Халал да му е! Нормално. Днес рекламата на телевизионното предаване, което открадна от единствената някога телевизия, започва с лозунга „Не на чалгата!“ А тайният милиционер К.К., станал по-известен като агент „Димитър“, беше собственик на първото чалга-радио с призивното наименованиеСигнал“!

За късата памет на масовия нашенец

Този път ще използвам някои по-остри думи и изрази. Защото наблюдавам как част от леките жени на милиционер-социализЪманякои външно наподобяващи мъжепродължават своето курвенско дефиле из политиката и медиите. Само хората с най-остър слух, привикнали да чуват истинските звуци, долавят кикота на техните сводници иззад кулисите. Това са кукловодите на туземните ни марионетки във всички области на живота.

Жалко, горчиво, позорно.

Слушам как новият-стар тандем Иван Йорданович Костов и Надежда Николова Парунова, по първи мъж Михайлова, а понастоящем, носеща фамилията на новия си съпруг Нейнски, „се възмущават“ от Б.Б.! И продължават да мамят.

След тях – Сергей Дмитриевич Станишев. После – Лютви Местан, агент „Павел“. Преди тях – Волен Сидеров, с изумително дълъг и разнообразен стаж из шантаните на местната политика, икономика и журналистика

А медиите им предоставят трибуна. На кого служат?

Защо хората, които протестираха, нито веднъж не поставиха искания за прозрачност в собствеността на тези средства за всеобщо затъпяване? Което ще рече – да бъдат разкрити не само подставените лица, но и истинските собственици. Както и историята на създаването на тези пропагандни институции на привидно разформирования ЦК на БКП.

001aКогато преди четири години и половина попитах „собственика“ на днешната “NBT”, другаря Георги Гергов, кой е истинският притежател на телевизийката, тогава все още наричаща се „Евроком – България“, той смутолеви следното: „Адаш, трудно е да се обясни.

Отвърнах му, че ако телевизията ми принадлежеше, щях да го кажа направо: „Моя е!“ Няма нищо за обясняване. Кумът на Б.Б.Богомил Бонев, промърмори: „Не е толкова просто“ В гласа му усетих нотка на завист: „Лесно ти е на теб. Широко ти е около врата.

Тряснах телефонната слушалка и никога повече не се чух с бившия генерален директор на най-големия свинарник на Балканите и нявгашен хазяин на Пикаещия във фонтани, настоящия червен олигарх, масон и гаулайтер на болшевишките – пардон – социалистическите пълчища, в Пловдивска област.

Господ е постановил: „И ще познаете истината, и истината ще ви направи свободни.[2]

Защо нашенците се отказват от свободата? Кое ги кара да ненавиждат вестителите на истината и да предпочитат измамниците? И вечно дирят някаква въображаема сигурност. Та нали още преди повече от два века още преди два века Бенджамин Франклин е заявил: „Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.[3]

Наблюдавам физиономиите на протестиращите по улиците. Много от тях са хора на възраст. Реват като изоглавени срещу Б.Б. А кой легитимира телохранителката на Тодор Живков? Кой ходеше да гласува за тази обществена утайка, самообявила се за „политическа класа“? Колкото и да лъжат организаторите на т. нар. избори, все пак най-малко половината нашенци се явяват пред урните и узаконяват комунистическите престъпници и техните наследници.

Нали същите тези „българи“ години наред възхваляваха Б.Б.? Целуваха й ръце. Радваха се, когато тя режеше лентички. Приемаха за истина мантрите, повтаряни от тази престъпна страхливка, към която винаги съм се отнасял като към уплашено момиченце.

Б.Б. щяла да остане в историята. С какво? Спостроените от неямагистрали, южната дъга на софийското околовръстно шосе, с една зле проектирана и построена спортна зала и столичното метро! Та нали всичко това не е нейно дело? То е наченато преди нейното управление. Изградено е от работници, ръководени от инженери и техници. И въпреки нея и любимата й фирма „Главболгарстрой“ на бившия партиен секретар на Министерството на строежите Симеон Пешов.

При това – с пари от джобовете на всички нас. Нали затова „средностатистическиятбългарин работи по седем месеца в годината за опита на държава, наречен Номенклатурия? Така излиза. Ако съберете сумата, която отделяте от вашите годишни доходи за всички данъцитепреки, косвени (ДДС и акцизи) и осигурителни, ще стигнете най-малко до този резултат.

И за кого? Нима вече не сме около 6,7 милиона? Нещо, което обявих преди две лета. Колко от общия брой на населението не се смятат за българи? Само след 12 до 15 години ще сме малцинство. Ала има още едно обстоятелство, което всички с изключение на мен, крият. А то е, че ни готвят за нова Палестина.

Дали пък това не е плод на моята „болна“ фантазия или е поредната „конспиративна теория“, която разпространявам? Така поне твърдят клеветниците, които сиромах, са на разкладка в ония служби.

Да видим.

Достатъчно. Спирам

Това е гнусотия. Споменатият автор – Робърт Каплан, изключително близък до Бил Клинтън, написа изпъстрената с лъжи и расизъм книгаБалканските призраци: Пътешествие през историята“.[4] В нея оправда необходимостта от водената война срещу бивша Югославия с натрупанитевековни омрази и неприязън“! Което доведе до създаването на измислената държава Косово, причини стотици хиляди жертвиубити и ранени, но осигури многомилиардни продажби на военнопромишления комплекс.

А дотогава живеещите в мир и разбирателство наши западни съседи, трудно ще преодолеят душевните рани, причинени от западния и преди всичко от американския еврейски елит, който насъска своя специално отгледан лакей Слободан Милошевич.

Може пък споменаваният доклад на ЦРУ да е антиеврейска, антиционистка, антиизраелскасиреч – „антисемитскапропаганда.

Хайде де!

Преди шест месеца не някакво случайно издание, а авторитетният всекидневник „Ню Йорк Поуст“ се позова на един от главните ционисти и дейци на тайното световно правителство, съветския агент с псевдонимБор“, другаря Хайнц Алфред Кисингер, по-извесетен като Хенри Кисинджър.[5]

Публикацията започва дословно така:

Хенри Кисинджър. Бивш държавен секретар. Настоящ учен по състоянието на света. Не оспорвайте вещината на г-н Кисинджър. Той вече знае как…

Известиха ме, че Хенри Кисинджър е заявил – и аз го цитирам дума по дума: „В рамките на 10 години няма повече да има Израел.“

Повтарям: „В рамките на 10 години няма повече да има Израел.[6]

002aСъщото прочетох на сайта на иранската телевизия „Преса“: „Според съобщения в новините, Хенри Кисинджър и шестнадесет американски разузнавателни агенции са се съгласили, че в близко бъдеще Израел няма да съществува повече

Шестнадесетте американски разузнавателни агенции, с общ бюджет над 70 млрд. долара са издали 82-страничен анализ, озаглавен „Подготовка за Близкия изток след Израел“.[7]

Публикацията в иранската медия, чийто автор е американският радиоводещ Кевин Барет, не съдържа никакво злорадство. За вас може да е учудващо, но за мен, след десетилетно изучаване на региона на Близкия изток и на човешката история, не е. Но в нея са изнесени доста истини. Една от тях е, че – цитирам: „Неумолимата, постепенно налагаща се истина е, че Израел и неговите поддръжници, а не някакви радикални мюсюлмани, извършиха нападенията от 11 сепптември [2001 г.], прикрити зад фалшификации.

Все повече не някакви набедени за „антисемитски“ групировки, а най-високопоставени наблюдатели изричат това. Алън Саброски, полуеврейският бивш директор на Факултета по стратегически изследвания на Военния колеж към армията на САЩ, дойде в моето радиопредаване, за да каже, как заедно с колегите си са обсъждали и заключили, че Израел и неговите поддръжници са извършили [атентатите на] 11 септември. И това естопроцента сигурно“. А Алън Харт, бивш водещ кореспондент на BBC за Близкия идток (и личен приятел на Голда Мейр и Ясер Арафат) също участва в радиопредаването ми. За да разкрие, как той също знае, че Израел и компания организираха и ръководеха [събитията от] 11 септември.[8]

Единствено в тази медия сте срещали предупреждението: Израел е изправен пред неизбежна гражданска война. След което ще се разпадне. Към този основен аргумент винаги съм добавял, че ционисткиятрайне може да устои на високата раждаемост сред крайно ортодоксалната еврейска талмудска общност, характерна и за палестинците.

Тукашните колониални правителства обслужват интересите на ционисткия елит. Няма да намерите по-верен васал на Израел от Народна република България при управлението на Б.Б. Бяха проведени две съвместни заседания на израелското и нашенското правителства. Първо – в Йерусалим, което представлява нарушение на международното право. Второто – в София.

Б.Б. и външното му министърче – Никито Младенов, за което ще стане дума по-нататък, изтъркаха по няколко чифта обувки, за да ходят и да се навеждат на военнопрестъпника Бенямин Нетаняху. Защо?

На нашата територия е отредена трагичната и унизителна участ да бъде новатаПалестина“. Под познатия ционистки лозунг „земя без народ за народ без земя“, не през 2022, но според мен между 2025 и 2030 година тук ще започне масовото заселване на израелски граждани. Различни израелски фирми и интернационални ционистки организации изкупуват наша земеделска земя. Строят затворени жилищни квартали и големи търговски обекти – МОЛ-ове, както в столицата ни (например някогашните Централни хали, на ъгъла на „Опълченска“ и „Александър Стамболийски), така и из страната. Полека-лека завладяват все по-значителни парцели от нашата залязваща икономика.

003Затова беше необходима Програмата „Луканов“, нашумяла като Планът „Ран-Ът“. Обезбългаряването върви с пълна сила. То не е от вчера. Още от 1945 г., по заповед на Коминтерна, оглавяван от Сталиновия слуга Георги Димитров, тукашните комунисти извършват насилствено потурчване на българското население в Родопите и помакедончване на нашенци от Югозападна България.

Само през настоящата година най-малко 80 000 младежи ще напуснат този провален опит за държава. Когато догодина отворят трудовите пазари на Германия, Великобритания и Холандия за българи и румънци, се очаква средно между сто и сто и петдесет хиляди нашенци да зарязват отечеството си.

През следващото десетилетие към тази фатална демографска картина ще се прибави все по-високата смъртностна поколенията от тридесетте, четиридесетте и петдесетте години на миналия векнавярно в пропорция 70:50:30 на сто. Да се готвят родените през шейсетте. А предходните просто ще си отидат окончателно. Неминуемо е

Всичко това, при все по-намаляващата раждаемост. Ако съчетаете двата фактора и добавите към тях шеметното нарастване на циганския дял в населението, ще осъзнаете песимизма ми.

Б.Б. и цялата останала политическа паплач са съучастници в най-тежкото престъплениеликвидацията на България и българите. За каква национална сигурност плямпат, след като няма да има българска нация? От какъв зор са ни магистралите, след като по тях няма да пътуват българи?

Защо трябва да живеем в мизерия, та чужди народи да се радват на добри пътища тук?

Като изрекох тези истини, свалиха воденото от мен телевизионно предаване от поредната кабеларка. Сега, когато отново ги припомням, пак ли ме взимате за ваш враг?

В такъв случай: Кои са приятелите ви?

Неотдавна писах, че сме на финалната права преди изчезването. Мандатът на следващото правителство е периодът, през който сме длъжни да изградим нашата мрежа. За да можем след четири-пет години да си върнем държавата.

Наясно съм със стъпките, които следва да предприемем за това и след като държим юздите на управлението в ръцете си.

Ще ме чуе ли някой? Едва ли.

Парите не миришат

Наистина избягвам да се ядосвам заради политика и „политици“. Обаче признавам, че има нещо, което взривява цялата ми човешка същност. Това е наглостта на другарите. Не издържам, когато комунисти и ченгета започнат да раздават справедливост или да назидават. С документи свалих маските на неколцина подлеци, които са донасяли на онези служби, а днес сазнаменанадемокрацията“.

Изненадвам се от онази липса на нравствена чувствителност, с която т. нар. общество допуска техните слова, които като куршуми, пълни с наркотик, прострелват съзнанието му. Думата ми е за старите духовни изроди като Петко Бочаров или Иво Инджев, Кеворк Кеворкян или Иван Гарелов, Тома Томов или Валери Найденов, Петьо Блъсков или Светла Отрова, Асен Агов или Маргарита Михнева, Велизар Енчев или Валерия Велева, Георги Коритаров или Пиги Маринкова, Тошко Тошев или Сашко Диков, Стефан Солаков или Огнян Стефанов, маса други – все шантонерки на милиционер-социализЪма.

Двойно по-отвратителни са „неофитите“ – Николай Бареков и кохортата от друбни душици край милиционерските му пешовевсе нищожно малки дупки в неговия продънен дудук, Любен Диловчервен, Славчо Трифонов, советский человек Мартин Богданов, станал… Карбовски, Цветанка Ризова, МиткоПъпешаЦонев, Огнян Стефанов, Ива Николова, Недялко Недялков, Георги Илиев, още много знайни и незнайни ратаи на електронната и печатната нивица…

006aДолетя вестта, че – цитирам: „TV7 се разделя с Люба Кулезич.“ Така е обявено на сайта на телевизията. (Виж илюстрацията.)

Чух два вида коментари. Единият – тюхканекак е възможно? Вторият – хак й е. Не забелязах някой да анализира. А има какво. Защото зад „новината“ е стаен замисъл, който ще бъде реализиран в бъдеще. Ето известието на медията:

Ръководството на TV7 взе решение да не продължава договорните отношения на телевизията с водещата Люба Кулезич.

 Г-жа Кулезич отказа да спазва елементарните журналистически стандарти за правене на публицистикапоказването на различните гледни точки. Г-жа Кулезич не спази принципите на балансираността в ситуация, в която обществото е в състояние на масов протест и крайно настроено към политическия модел. В последното издание на „Насреща Люба Кулезичбеше накърнено достойнството и правото на гледна точка на протестиращите български граждани и беше отразен само един политически тип позиция.

 „Ръководството на телевизията се разграничава от това поведение и заявява отново своята позиция на пълна подкрепа на гражданското общество и показването на гледните точки на протестиращите. Благодарим на Люба Кулезич за съвместната работа, в която имаше и много положителни моменти“, заяви изпълнителният директор на TV7 Николай Бареков.[9]

Чист комунизъм! Цитираното съобщение все едно е извадено от втора страница на в.Работническо делоот осемдесетте години на ХХ век. Тогава не вкарваха направо зад решетките… Обаче има едно „но“.

Преди време известих как мой познат предложил на същата потомствена сръбска комунистка Кулезич да огласи с документи стопански престъпления на Иван и Елена Костови, тогавашната Надежда Михайлова и Светлин Нейнски, Мария Мургина… А тя му посочила заобиколения от телохранители Николай Бареков и разяснила, че ако допусне това, „онзи долу“ незабавно ще ме уволни.

Принудих се и изгледах запис от неделното, последното предаване на въпросната водеща. Както обикновено, тя беше заела позапартерс разкрачени кълки пред Б.Б. и ГЕРБ. Даже Флорес Флорес й гостува… Забравихте ли, че Бареков е кумец на подалата оставка министър-председателка? А цялата групировка, към която принадлежи ТV7, се беше превърнала в копие на социалистическите медии – напълно подвластна на правителството. В казионна армия от същества, изживяващи се като „журналисти“, които като болшевишка агитка пееха химни във възхвала на ръководещата партия и на нейния вожд.

Ще речете – проституция. Съгласен съм. Но и още нещо.

Сега засаждат корените за новатаопозиционналегенда на другарката Любица Кулезич. Като се започне едно канене по студия на радиа и телевизии, писане из жълто-червения печатНай-репресираната, най-пострадалата! С Надка Михайлова могат да излязат на тепиха в борба за почетното званиеЦола Драгойчева на домораслата ни демокрация“.

004a

Ще си позволя за пореден път да припомня оценката на дългогодишния колега на „прогонената“. В интервю бившият заместник-генерален директор на БНТ Борислав Геронтиев разкрива истинския лик на това чудо на природата:

─ Тя дълго време пишеше срещу медийната империя на Делян Пеевски, а сега отиде да работи при Пеевски?! Кулезич най-злъчно пишеше и срещу Николай Бареков, но сега са приятели и колеги?


─ … Ти нищо не разбираш… Обърни се с гняв назад във времето и ще прозреш, че за нея „какво тук значи някаква си личност?“ Вчерапротив тях, днесс тях, утре, като я изритат пак против тях, и така до края на света, важното е нея да я има

При управлението на Иван Костов във всеки брой на вестникСедем[на който комунистката беше главна редакторка] тя пълнеше страници против Кеворк иВсяка неделя“, за да угоди на любимия си вожд. Никой не е избълвал толкова бълвоч по „Всяка неделя“, колкото Люба Кулезич по времето на Иван Костов… [Днес Люба и Кеворк демонстрират приятелство – кръговрат на комунистите и ченгетата според интереса.]

Тя безпогрешно предвижда кога точно ще се смени властта и навреме се преориентира.

─ Сега е гореща фенка на Бойко Борисов.

─ Няма начин! Тя беше гореща фенка на Жан, на Иван, първа десебаркаНие бяхме приятели“, когато БСП беше на власт. Когато се зададе седесарското управление, Люба своевременно промени политическата си ориентация, чучна се в стачния комитет, потърси си дивидента за сваленото от мен нейно предаване…[10]

  Затова не се изненадвайте, когато отново зърнете мутрата на другарката „лифтинг“, както я нарече пак нейн отдавнашен колега – Сашко Диков, в подходящото предаване на точната медия. Нейният бивш любовник и ученик – другарят Явор Дачков, е същият. Това е кеворкянщината, карбовщината, барековщинатаибрикчийствотонай-урудливото нещо, в което се превърна този занаят, а не професия.

До професията те никога няма да стигнат. Просто изреждам долнопробни курвета, свикнали да лягат с всеки властимащ. Те са готови да отдават ласките си на онзи, който може да им осигурява измамна известност и псевдо разкош. Зависими са не само от своята собствена характеропатия, но и от миналото си. Държат ги на къс повод, както се изразяват кучкарите. Но не иде реч за животни с достойнство, а за помиярина всяка власт наемната помия.

Никой на нито един протест не отвори дума за тях. Всяко стадо си заслужава овена и палача. Но и псетата. В случая – медийните.

008aПреди два дни зърнах как любимката на Тодор Живков (виж посочената със стрелка на илюстрацията), наследничката на активни борци Еми Барухсега вдемократичнотогерманско РадиоДойче Веле“, наставлява българите как да градят демокрация“. Простете, но всичко това е чудовищно.

Sic transit gloria mundi” – Така преминава световната слава“! Обикновено тя трае петнадесет минути.

Колко бързо журналята обърнаха резбата! Съветски възпитаници, по-рано членували в БКП, доказани офицери и агенти на репресивните тайни служби на Живковия режим, понастоящем тези яростни бранители на „онзи“ строй станаха първопроходци на капитализма. Но нали това е същият капитализъм, който тъй възторжено и пламенно осъждаха и обругаваха? Даже издаваха книги срещу американския империализъм и т.н.

Кое ги мотивира? Парите и кариерата. Или кариерата и парите. И онова вродено робско качество, което ги превръща във винаги годни за слугуване. Когато днес опре до миналото им, се усукват като конопени въжета. И все гледат да се изкарат „чиста вода ненапита“. Докато всъщност сами са се предлагали. Както проститутките на околовръстното шосе съблазняват на минаващите с автомобилите си шофьори. Ето, вижте:

─ Г-н Инджев, нека още от самото начало изясним цялата истина за агентурното ви минало.

Истината е, че аз доброволно отидох при тях, инициативата беше моя. Имам предвид отидох при хората от Първо главно. Не се правя на жертва. Бях едва на 20 години. Току-що излязъл от казарма. А те ни промиваха мозъците още от детската градина. Пък и тогава такива ми бяха представите за живота. Всичко това изглеждаше много светло като перспектива. На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари, разбира се. Звучеше много примамливо. И вълнуващо.

─ И какво стана по-нататък?

Бях държал изпити тук в Софийския университет и заминах да уча в Московския държавен университет като стипендиант на Държавна сигурност.

─ Подписахте ли прословутата декларация за сътрудничество и някакви други документи преди това?

Със сигурност съм подписвал някакви документи, някаква декларация там. Имал съм със сигурност и някакво агентурно название там. Това впрочем скоро ще се види. Буквално до дни смятам да видя прословутото си досие. Много съм любопитен да прочета какво пише там.[11]

Слаба памет? Ако е така, да им имам агентите и специалните сътрудници на другарите от Държавна сигурност!…

005aПитат друг, Петко Бочаровдоайен на доносниците: „Бай Петко, знаем, че си доайен в БТА, бил си журналист в международния отдел… Наскоро извадиха досиетата на бившите сътрудници на ДС в тая агенция. Теб те нямаше.” И той най-цинично отговаря:

Ами нямаше ме, ама очаквах да ме има в досиетата. Човек не знае вече какво става. Сега ще ти кажа. Да кажем, аз съм редактор в БТА. Стигнах даже до поста „заместник-главен редактор” – по-нагоре не беше възможно да стигна, тъй като бях безпартиен…  Лозан Стрелков ми беше главен редактор и не ме обичаше, ама ме държеше, защото вършех работа. Аз, Кръстан Дянков, Дмитри Иванов[12] и някои други бяхме, които вършехме работа. Идва представител на западна агенция да сключва договор с БТА. Лозан Стрелков ме вика и ми възлага задачата да го развеждам няколко дни тоя човек, да го придружавам в хотела, да му помагам да се оправя в София и накрая да го изпратя. Готово – развеждам го, изпращам го и като се връщам на работа, на пропуска ме чака някакво лице. „Вие ли сте еди-кой си?” „Аз съм, какво има?”

Моля ви, напишете впечатленията си от госта, който изпратихте. За какво ви пита, от какво се интересува и т.н.”

Аз казвам – добре, ще седна да го напиша. Да, вика, напишете го и се подпишете, ама няма значение, както искате, така се подпишете. Е, сега, ако си ти, как ще откажеш? Ще кажеш, че не искаш ли? Тука няма не искам. Лозан Стрелков ме е изпратил, началник ми е, какво мога да направя? И сегамислиш ли, че това, което съм писал, не се води някъде? Води се, сигурно се води. Трябва да кажа, че това не беше единичен случай, разбира се – такива неща имаше много често.

Вика ни Лозан Стрелков мен и Кръстан Дянков и ни казва – тука се получиха някакви предложения от американското културно посолство, от Джон Клейтън, за прожекция на „Доктор Живаго“ в неговия дом. Ние го гледаме Лозан и се чудим какво да кажем, а той вика – идете, идете, и ние отиваме: аз със жена ми, той с гаджето си, то в един голям дипломатически блок. Прекарахме чудесно, гледахме филма, просто беше една приятелска вечер. На другия ден онова лице се явява отново – вие, казва, бяхте на гости там и там, ха сега да напишете за какво разговаряхте, какво стана… Ами ще пиша, къде ще ида. Но това не са доноси. Не може така да се поставят под един знаменател всички, да твърдиш, че тоя или оня имал агентурно минало. Какъв агент може да съм бил аз? Нито аз съм балама, нито Джон Клейтън е балама. Той отлично знае, че щом съм му отишъл на гости, това ще го пиша някъде, аз също знам, че той знае. Не съм бил агент – оцелявал съм през тези години, оцелявал съм. Ако колегата ти седи с теб на една маса, споделя и чака и ти да споделиш нещо, пък после тича да те наклепа – това е доносник. Но аз никога не съм си позволил такова нещо! Никога! Предполагам, че някъде в архивите нещо се води за мен, но съм правил това, което ти казвам. Доносник не съм бил.[13]

007Бил си, непрокопсанико, бил си. И то какъв доносник си бил! Колко съдби си съсипал! Донасял си срещу мои роднини и близки, клетнико долен! Какво говоря! Писал си срещу собствената си съпруга, топил си своя роден брат! Години наред лъжеш, че не си членувал в БКП, а документите в досието ти изобличават и тази измама! С Жоро Жеков ни заболяха устите да четем откъси от твоето мръсно доносническо творчество.

И какво от това? Ти отново си навсякъде. Почитат те. Славословят твоята вродена и възпитана подлост. А жертвите ти отдавна са в земята. Мъчениците на комунизма, съсипани от такива като теб, пребивани в лагерите и затворите, са забравени. Едва кретат с нищожните си пенсии и проклинат това обезумяло население, което обича своите поробители!

Ала моят и Жековият глас са на викащия в пустинята. Никой не обръща внимание. Заглушава ги огромният медиен хор, който пее дитирамби на ченгетата. И ги кани в най-гледаните телевизии, на страниците на най-тиражните вестници. Те са навсякъде. Политически затворници с образование, с дисертации, с качества и възможности, каквито са Петър Гогов или Янко Янков, да речем, можеха да се появят само при мен, в телевизионното предаванеДиагноза“.

Сега съветват: Не се връщайте назад, не се вглеждайте в миналото. И все „последните 23 години са виновни“. А онези 45 преди тях? Може би бяха епоха на „свобода“, на „права“, на „благоденствие“ и „справедливост“? Що за идиотщина и всеобща лумпенизация!

Още през 1948 г. Джордж Оруел формулира изумително важната максима: „Който владее миналото, той владее и бъдещето. Който владее настоящето, владее миналото.

Освен това, когато загърбвате миналото, няма как да разберете престъпленията на другаритепритежателите на истинската, на скритата власт. Целта е да не научите за извършваните от тях убийства, за хвърлените в затворите и концлагерите, за национализацията и терора… А после – за приватизация пак в името на същите, на алчно червената фашистка номенклатура; за изолирането на свестните и кадърните от политически живот. Да не сте в състояние да прозрете медийното затъмнение на истината и отвличането на вниманието, за да не проумеете как промиват мозъците ви

Ето как ви обричат. Постоянно създават грижи, въвеждат нови и нови тегоби, предизвикват неестествени събития, държат ви в неспадащо напрежение и чувство за вина пред опита за държава, собственост на мафията. Само и само да не мислите.

Пекат ви на шиш като заклани добичета. Не го ли чувствате и съзнавате?

Докога?

              

Никой не може да избяга от миналото си или парадът на нищожествата

009aЗащо става така? Каква е причината нашенци да не реагират?

Прочетете Протокол № 12 на ционските мъдреци. И си спомнете древната максима: “Omnis distaedere pecunia nunquam” – „всичко омръзвапарите никога“. Тене миришат“ – “pecunia non olet”. Но това е така само за онези, които са лишени от морал и са продали съвестта си – сиреч своята безсмъртна душа. За тях “absque argento amnia vana” – „без пари всичко е напразно“. Затова.

И са се дебнели, слухтели са един за друг, клепали са се пред своите водещи офицери. Няма да забравя как в един от ранните броеве на вестничетоСтрого секретнобившият кореспондент на в. „Работническо делов Зимбабве Красимир Иванджийски беше изтипосал доноса на Асен Агов за него. Милият послушен Иван-Костовдемократбил проводен врепортерскакомандировка в Хараре, за да прослушаколегата си и по двата занаятаченгесарството и журналистиката. После се отчел сдонос. Той завеща правилото на тях – мижитурките на милиционер-социализЪма: „Журналистиката върви след победителите.“ И тя се движи – все така, все зад тях – зад триумфиращите бездария…

Ала защо се занимавам с тези нищожества? Понеже преди две години и нещо, в нощта след втория тур на изборите „две в едно“, които на практика бяха „три в едно“ – защо не броиха гласуванията за кметове и общински съветници като отделни – другарката Б.Б. започна да съди „социалистите“ за техните престъпления. „Справедливо казано“, рече съпругата ми. „Но тъкмо тя ли, момата от Банкя?

Ето поводът за тези редове. По време на следизборната пресконференция на герберския триумф Б.Б. „развихри гнева си“ срещу своята бивша партия. И я обвини за избиването на хора по лагери и затвори

Прогнозирах, че другарят Станишев и компания няма да отвърнат по достойнство на на пръв поглед самозабравилата се комунистическаантикомунистка“. Познах. Никой от БСП не обели и дума по адрес на потомствената принадлежност на тяхната обвинителка на същата комунистическа партия и на нейните коварни секретни служби. Макар самият Станишко да не е бил член на БКП – поради възраст…

Защо? Такъв е текстът на пиесата, така трябва. Нали не отричате, че БКП е военизирана организация? Нейните поделениясъщо. Там цари желязна дисциплина. Пък и „силният е великодушен“. Станишев е представител на компартийнатааристокрация“, а Б.Б. на нейните низини. От време на време у него навярно заговаря „вековната злоба на роба“. Покойният Татов зет е обяснил това с коньовчарската си ирония. Питат го:

Информирани си спомнят как преди време Бойко Борисов каза предРойтерс“, че когато е бил бодигард на Тато, фамилия Живкови го е приемала [Б.Б.] като част от себе си. Бойко е бил част от клана Живкови?!

0010aНа което тъй називаемият „Батето“ възкликва:

Няма такова нещо! Бойко Борисов никога не е бил бодигард на Тодор Живков! Те дойдоха, когато държавната охрана на вилата, където живееше дъщерята на Тодор Живков [Евгения, която му е и внучка], я нямаше. Охраната беше да пази Живков да не излезе от вкъщи, да пази народа от Живков. Аз бях там, когато дойдоха Венци Стефанов и Румен Пашата [от СИК]. Венци каза: „Другарю Живков, ние при вас сме яли доста, и от вас сме видели много добрини. Сега нямате охрана, дайте ни една стаичка и ще имате денонощна охрана на дома“. Повтарям – охрана на дома! И после, когато му разрешиха на Живков да излиза, имаше човек с него. Тогавада, имаше охрана, но за навън. И понеже такъв размер хора като Ники Василев и Дянков не стават за охрана, те не могат да уплашат, та се спряха на Бойко!

Бойко обаче каза, че докато е пазел Тодор Живков, са разговаряли, и той е научил много неща от него…

– И какво е научил Бойко от Тодор Живков?! – Нищо! Какво може да научи от разговорите с Тодор Живков? Има книги, да вземе да прочетеполитикономия, марксизъм-ленинизъм, кейсиянство [правилно кейнскиянство – от Джон Мейнард Кейнс], има какво да прочете Бойко. Една книга се чете много бързо и може дори да си подчертава.

Бойко е бил толкова близък на Тодор Живков, че дори му е разтривал ушите?!

– Не си спомням двамата да са излизали в планината зимно време! Пък и Живков не ходи по бельо.

Не си спомняте, но сега Бойко Борисов споделя спомени от работата си с Живков…

– Естествено! Така се прави биография. Да! Така се прави биографиясъс спомени, които не могат да бъдат оборени и доказани.

Бойко Борисов обаче не възразява, когато го сравняват с Тодор Живков и го наричат Втория Живков?!

Разликата между Бойко и мен е, че аз съм Първият. Това казах и на Симеон (Сакскобургготски). Той е Симеон Втори. Аз съм Иван Славков Първи. Втори – това е много обидно. Когато ген. Владимир Стойчев ме предлагаше за член на МОК, каза много ласкави думи: „Иван Славков може да бъде един достоен заместник.“ Аз го репликирах: „Вас никой не може да ви замести. Да ви наследи, да. Но да ви замести?![14]

Опитах се да ви представя презрението на върхушката на БКП към прислугата. Но и Иван Славков беше само една мома, способна на ерекция. И не бешеЗет Първи“, аЗет Втори“. Да се придържаме към историята и да спазваме хронологията дори в най-морганатичните бракове[15] на компартийните велможи, които никога не са били благородници. И не могат да станат. Няма как! Дърпа ги долното им потекло.

0011Един беше син на ленив пияница от Правец, друг от Коньовица. Ако не беше станал Зет ІІ – „Зет Две“, както би се изразил футболният „аристократ“ Митата Пенев от село Мировяне, Софийско, покойният Иван щеше да си остане незабележим доносник, внедрен като дописник в партийния печат. Едва ли щеше да се сдобие дори с прозвището „Батето“. Истината е, че той беше Иван Живков с моминско име Славков. Двамата с Б.Б. от село Банкя, Софийско, са едни от проститутките, които в рамките на обоза придружават всяка политическа „армия“…

Никой не може да избяга от миналото си. Ако перифразираме Йордан Радичков: „Всеки ходи с миналото си. На един мръсното минало е като топлийка, а на другкато купа сено“ Тази работа е като опашката на кучето. То все я гони, но никога не може да я настигне… Бойкиното поведение е същото.

Иска да е като политическите затворници. Затова се натиска по „форумите“ им. Страми се да се отърка о тях. Белким прихване малко от ореола им, макар нимбовете на повечето от тях да греят със светлина, отразена от досиетата им в Държавна сигурност. Мъчи се да се изкара близка с Ангела Меркел или Мануел Жозе Барозу, без да съзнава, че първата е продукт на ЩАЗИ, а шефът на Еврокомисията, заради члеството му в крайно левите маоистки движенияна същите португалски службивсъщност на Интернационала. Само с Берлускони са си лика-прилика. При това италианският парвеню понякога пуска ръка на нашенската банкянска мома

Как дуото от предаването „Фелацио“ на bTV възпя Бойкиния гняв

В понеделник, 31 октомври 2011 г. заранта, часове след споменатите избори, bTV показа репортаж, в който новоизбран кметмай от ДПС, се оказа бивш секретар на първична партийна организация на БКП и агент на Държавна сигурност. И то точно по време на т. нар. Възродителен процес. След промените, съвсем закономерно, другарят станал… бизнесмен. Търгува с.. горива, моля ви се.

Непосредствено след този материал водещите на сутрешния блок на bTV, който най-справедливо следва да носи названието „Фелацио на разсъмване“, изпаднаха в пилешки възторг от вестта, че Б.Б. ще разговаря с тях по телефона. Когато връзката стана факт, първото нещо, което медийните слугинчета уредиха, е да бъдат удостоени лично от огнебор-премиерката. Ето как протече кудкудякането:

Водещ: На телефона е министър-председателят Бойко Борисов. Добро утро.

Бойко Борисов: Добър ден.

Водещ: Първо, поздравление за резултата, който според всички анализатори, е успех и то в средата на мандата ви. Може ли в началото да изкопчим и да ви помолим за едно по-обстойно гостуване и в утрешното ни издание? Знаете, че сме най-голямата телевизия и ще се радваме да ни гостувате, но да използваме сега минутите, които имаме за коментар. Утре можем ли да ви очакваме, как ви е програмата?

0012aБойко Борисов: След тази любезна покана, как мога да откажа.

Водещ: Благодаря ви. Ще ви чакаме утре след 08.00 часа. Сега ад хок въпросите. Касиране на изборите на много места ще иска БСП. Имате ли притеснение от ръчно броене на бюлетините, на някои от инфарктните места, които бяха на кантар?

Бойко Борисов: Аз им пожелавам успех при броенето. Но преди всичко бих искал отново да благодаря на българския народ за това, че първо оцени външната криза, която е в цял свят, стана му ясно какво може да се случи при едно разклащане на властта и не се поддаде на манипулациите на БСП. Преди секунди, вашият материал, ако го анализирате, ще видите просто за каква гротеска [слуша, чете, научил е непозната дума][16] става въпрос. Партийните секретари, възродителите, тези, които сменяха имената на хората, ги накараха сега да ги подкрепят в изборите. Агентите на Държавна сигурност стават кметове и в същото време говорят, че имало страх и натиск. Разбирате ли каква грандиозна манипулация е това?

Водещ: Но и ваши кандидати имаше, обявени от Комисията по досиетата, но да, по-малко са от тези на ДПС и БСП, но имаше и при ГЕРБ.

Бойко Борисов: И нашите няколко кандидата, които са, ето, на Русе областният, той е служил в Гранични войски. А тук виждате, говорим за партиен секретар, във вашия репортаж, просто се опирам на него, партиен секретар с две агентурни имена, който буквално тогава е подлагал българските мюсюлмани на Държавна сигурност, сега става кмет и работят заедно с БСП, с възродителите. Ето това не мога да го разбера[17]

Справедлив е гневът Борисов, стига да не познавате биографията на момичето. А тя е като на певачка в квартална шкембеджийница. Изпъстрена е с разкази за ощипвания, пляскания по седалищните части и всякакви други волности от страна на клиентите. Клиентите от ЦК на БКП и Държавна сигурност. Тъй като едва 19-годишна, другарката Б.Б. е станала членка на БКП. А както казваше прословутият втори Живков зет „Батето“, там не вкарваха никого на сила… И бащата на министър-председателката, полковник Методи Борисов, е бил винаги верен на партията. Дядо му по бащина линиясъщо. Че и по майчина…

Следите остават

0013aВ подробната кадрова справка за Б.Б., част от която беше поместена и в американското списание “Congretional Quarterly”, четем: „През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“, но e пренасочен и приет във факултет „Противопожарна охрана“ с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 г.).

Б.Б. няма разстрелян дядо. Става дума за дядо на майка му. Той е бил кмет на близкото до Банкясело Хераково, откъдето произхожда родът на Борисов по майчина линия. При управлението на Стамболийски той става кмет на Хераково и управлява близо десетина години. След деветоюнския преврат го арестували заедно с един негов братовчед. Държали ги в затвора в Сливница, където ги смлели от бой. От сигурна смърт ги спасили селските кожуси, с които били облечени, разказва лелята на Бойко.

Дядо Асен посреща 9 септември с добри чувства. Смятал, че за хората, които работят земята, ще дойдат добри времена. Малко след като комунистите взели властта, обаче бил арестуван направо на нивата. Оттогава не се върнал в Хераково. Дълго време пък близките му не получили ни вест, ни кост от него.[18]

Стари антикомунисти от Банкя, хора лежали по лагерите и затворите на болшевишкия режим, разказват, че прадядото на Б.Б. е станал жертва на лично отмъщение. Бил шавлив. Ликвидирал го някакъв негов съселянин, който бил в шумата. През това време „дядо Асенизглежда задирял булката му. След Девети онзи му видял сметката. По време, когато бившият кмет се радвал на другарите, а партията му участвала в правителството

Какво беше рекъл „Зет ІІ“, Иван Живков с моминско име Славков: „Така се прави биография. Да! Така се прави биографиясъс спомени, които не могат да бъдат оборени и доказани.

Ние да не сме расли в саксия? Ако наистина е бил от семейство на репресирани, комунистите изобщо нямаше да го допуснат до Милиционерската школа край Симеоново. Камо ли да го направят член на БКП. Освен ако…

И друг млад член на партията със същите инициали – Б.Б.Богомил Бонев, бил мераклия за Факултета по Държавна сигурност. Приели го в този за милицията. Мислех, че поне той не се прави на „смазан“ от режима. Че обяснява кариерата си с късмета. Когато кандидатствал, имало наплив на номенклатурни деца. А бройките на приетите за тайни милиционери били ограничени – многократно по-малко от мераклиите да станат такива.

Уви, излъгах се. Неотдавна и Б.Б.Богомил Бонев, се изкара едва ли не репресиран:

Обвиняват ме, че твърде млад съм бил член на БКП. Какво да се оправдавам. В един малък град, един човек, който не търчи с филия мас да рита футбол, а се мотае около книжарницата да се уреди с нова книга и съучениците не го смятат за зубрач, някъде през 1976 г., с родители, чудещи се как да изхранят децата си, не е имал кой знае какъв избор, ако му предложат католидерна младите, да приеме предложението. Даже беше въпрос на гордост заради оценката да се издигнеш от нищото.[19]

Ето признанието на Иво Инджев, който е удостоен с ченгесарското звание „секретен сътрудник“ и псевдоним „Ивайло“: „На младеж като моя милост хората от Държавна сигурност освен всичко друго обещават кариера, власт, влияние, пътувания, пари?“[20]

Все едно са си плюли в устите. Колко еднакво, материално, бездуховно, слугинско, по животински примитивно и унизително!

Инджев поне не се изкарва „бедняк“. Докато Б.Б.Богомил Бонев, лъже. Баща му е бил техник в мини Бобов дол. Нищо лошо, напротив. Но когато масата нашенци получаваха по стотина лева, неговият родител е взимал минимум 450-500 лева. А майка му, с която съм се запознавал, цял живот е била банкова чиновничка. Това ли са „родителите, чудещи се как да изхранят децата си“? Досущ като Б.Б.Бойка Борисова. Нейният баща е бил полковник от МВР. Там заплатите бяха поне колкото на миньорите!…

Даже бившият Живков вицепремиер и министър, съвършеният тъпанар и престъпник Григор Стоичков, се възмути:

Нямаше ли почтени люде, та на два пъти, когато другарите предоставиха властта на СДС, капитанът от милицията Богомил Бонев, кадрова рожба на стария Кюлев, беше по държавните върхове? Първо, като главен секретар на МВР в кабинета на Филип Димитров, а след петилетка – като министър на вътрешните работи в правителствата на Софиянски и Костов.

Класово-партиен подход“, другарко и другарю Б.Б. – шуробаджанащина, а не репресия“. Вашата настояща практика показва, че добре сте усвоили материала от своите началници. До онзи ден за всяка служба членството в ГЕРБ беше предимство. Но ГЕРБ е деноминация на БКП. С други думи – всеки, който е членувал в БКП, все така се ползва с предимство пред останалите. Нищо старо не сте забравили, другарки и другари комунисти от всички посткомунистически политически разцветки

Колкото до участието във Възродителния процес, публична тайна е, че Б.Б. е разпръсквала с водни струи протестиращи мюсюлмани в Делиормана. Според цитираната справка „През 1989 г. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.)[21]

Само че и Ахмед Доган мълчи като младия Станишев. Трае си като целунат от премиерката. Любов необяснима ли? Напълно ясна – келепир. Да спомена, че: „Известно време [Б.Б.] е физкултурник на Софийско градско управлениеМВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1990 год. отказва да подпише декларацията за деполитизиране, напуска системата на МВР и започва личен бизнес в областта на охранителната дейност. В този период установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се с рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности.[22]

0014aКрадецът вика: „Дръжте крадеца!“

 „Висш представител на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ ми каза, че Бойко Борисов е българският политически събрат на Ал Капоне. Това казва в ексклузивно интервю за вестник „Труд“ известният германски разследващ журналист Юрген Рот, който следи от близо връзките на мафията у нас, в Германия и други държави по света… Рот подчертава, че групировките ВИС и СИК имат връзки със спецслужбите.

На констатацията на журналиста, че „тези групировки излязоха от играта“ Рот отговаря: „Една още я има и както се говори, тя поддръжа най-добри връзки с Бойко Борисов“. На репликата на репортера: „Кого визирате?“, германският разследващ журналист отговаря: „Маджо. Даже съм питал Борисов за него. Той каза, че го познава от началото на 90-те години. И двамата са спортували. За мен меко казано, такова познанство е смущаващо. Та самият Борисов в началото на 90-те години покрай охранителната си фирма е имал връзки с криминални структури и това е неоспоримо“, подчертава Юрген Рот.[23]

Жалък е плачът на Б.Б. и по отношение на посланиците, оказали са агенти на Държавна сигурност. Така и не разбрахме имало ли е и други, или просто са скрили техните досиета? Нека съдим за новопръкналите се комунистическиантикомунисти“ не по думите, а по делата им. Най-върлите защитници на иначе справедливото отзоваване на посланиците, свързани с репресивните тайни служби на кървавия комунистически режим, са назначавали ченгета на дипломатически постове. Нека подирим отговор на въпросите: Кои изпратиха маса дипломати с досиета през периода 1997-2001 година? И кои търпяха заварените ченгета под дипломатическо прикритие достатъчно дълго, та да ги приемаме като изпълнители на техния мандат?

От проверените 462-а дипломати, 190 са били сътрудници на ДС. Агентите, назначени през управленския мандат на Костов и неотзовани от СДС, са 61. Общо 32,1 на сто от дипломатите-ченгета са били поставени на постовете им от СДС, останали са непокътнати за цял мандат или за по няколко години. През това време прекрасни хора с образование и езици, сред които и политически затворници на комунистическия режим, се влачеха без работа или на обидни длъжности с мизерни заплати.

В списъка липсва например Марин Райков Николов – заместник-министър и син на топ-ченгето Райко Николов. Михаил Антов – член на БКП, а сетне и на БСП, назначен от Надежда Михайлова–Нейнски за посланик в Кайро. Антов е бил началник на първия съпруг на бившата външна министърка Камен Михайловчлен на БКП, син на партиен секретар и виден приватизатор от ератаКостов“. Понастоящем деец на… автомобилизма и мотоциклетизма! Да, Антов е бил шеф на Михайлов по времето, когато заедно са били на работа в Египет през тоталитарния Живков режим. Както се твърди, изпратени от ДС.

0015aАми потомственият комунист и офицер от Държавна сигурност Велизар Енчев? Нали дуетът Петър Стоянов-Надка Михайлова го проводи за „демократичен“ представител в Хърватия?

В списъка отсъстват също Александър Йорданов, Алексей Подлесни и т.н. Навярно „все още са действащи“, както казваше Б.Б. – не премиерката, а нейният предшественик на най-висшия професионален пост в МВР.

„Губи се“ и потомственият агент на ДС Стефан Тафров. В махалата бяхме наясно, че баща му – адвокат, е доносник. Младият нежен Тафров завърши Френска гимназия и журналистика. Както наскоро и през сълзи се пошегува някой, в онези години Факултетът по журналистика беше колективен агент на Държавна сигурност. Там не допускаха всеки.

               Агентите, назначени през мандата на ГЕРБ са:

 

1. Бойчо Гюров, пълномощен министър, временно управляващ посолството в Дамаск от 22 юли 2010 г.;

2. Валентин Дончев, генерален консул в Чикаго от 01.10.2009;

3. Венцислав Иванов, извънреден и пълномощен посланик в Каракас от 20.04.2010;

4. Вълчо Марков, генерален консул в Одрин от 30.09.2009;

5. Ганчо Ганев, постоянен представител, посланик в Женева от 21.08.2009;

6. Иван Петков, пълномощен министър, временно управляващ посолството в Пном Пен от 16.08.2009;

7. Илиян Караманов, втори секретар, временно управляващ генералното консулство в Битоля от 01.10.2010;

8. Красимир Костов, ранг „посланик“ от 12.11.2009, обявен на 25.11.2009 г.;

9. Красимир Тулечки, извънреден и пълномощен посланик в Анкара от 27.09.2010 г.;

10. Краснодар Колев, пълномощен министър, временно управляващ посолството в Улан Батор от 22.12.2009;

11. Любомир Тодоров, извънреден и пълномощен посланик в Токио от 01.11.2009 г.;

12. Любомир Кючуков, извънреден и пълномощен посланик в Лондон от 15.09.2009, обявен с решение на 12.02.2008 г.;

13. Людмил Спасов, извънреден и пълномощен посланик в Дамаск от 12.11.2009 до 09.07.2010;

14. Начко Пехливанов, съветник, временно управляващ посолството в Братислава от 01.07.2010;

15. Никола Калудов, извънреден и пълномощен посланик във Ватикана от 02.10.2009;

16. Николай Борисов Иванов, извънреден и пълномощен посланик в Доха от 19.10.2009;

17. Станимир Сърбиновски, съветник, временно управляващ посолството в Претория от 01.08.2010.


               Агентите, неотзовани от ГЕРБ, въпреки излязла справка:

 

0016a

1. Алекси Алексиев, първи секретар, временно управляващ посолството в Аман до 01.06.2010 г., обявен по друга линия на 17.06.2008;

2. Андрей Караславов, извънреден и пълномощен посланик в Атина от 16.04.2007, обявен по друга линия на 19.07.2007;

3. Атанас Будев, посланик, неакредитиран, временно управляващ посолството в Хараре от 28.12.2007 г., обявен по друга линия на 19.07.2007;

4. Атанас Велчев, извънреден и пълномощен посланик в Берн до 30.11.2010 г., обявен по друга линия на 19.07.2007;

5. Бойко Мирчев, извънреден и пълномощен посланик в Джакарта до 31.07.2010, обявен по друга линия на 12.02.2008;

6. Георги Димитров, извънреден и пълномощен посланик в Белград до 30 септември 2010 г., обявен по друга линия на 19.07.2007;

7. Димитър Икономов, извънреден и пълномощен посланик в Будапеща до 30.11.2010, обявен по друга линия на 12.02.2008;

8. Златин Тръпков, извънреден и пълномощен посланик в Хага от 21.02.2007, обявен по друга линия на 19.07.2007;

9. Иван Гайтанджиев, извънреден и пълномощен посланик в Кайро от 04.11.2006, обявен по друга линия на 04.09.2007;

10. Иван Христов, извънреден и пълномощен посланик в Мадрид от 25.06.2007, обявен по друга линия на 12.02.2008;

11. Йордан Величков, ранг „посланик“ от 01.03.1991, обявен по друга линия на 04.09.2007;

12. Никола Карадимов, извънреден и пълномощен посланик в Осло от 16.11.2006, обявен по друга линия на 19.07.2007;

13. Николай Богданов, ранг „посланик“ от 18.11.1991, обявен по друга линия на 12.02.2008;

14. Феим Чаушев, ранг „посланик“ от 03.08.2006, обявен по друга линия на 12.02.2008.

Кабинети на номенклатурата

0017Всички досегашни правителства изобилстваха от комунисти и ченгета. Вероятно двата кабинета „Костов“ ще останат в аналите на „народната демокрация“ като образец на двойните стандарти. Не изостава и Б.Б. Първо, самата тя е потомствена комунистка. Има чинмайорот ДС. Ако тръгне да лустрира, трябва да започне от себе си.

Такъв е бил и нейният министър на отбраната. Аню Ангелов е делегатствал на конгреси на БКПатестат за преданост на алчно-червеата идея. Лиляна Павлова не само оглавява Министерството на регионално развитие и благоустройство. Тя е внучка на шумкаря от терористичната бригадаЧавдарГеорги Павлов, министър на химическата промишленост при управлението на диктатора Тодор Живков. Баща й е бил висш номенклатурчик, както и родителят на министъра на образованието със звучнотобългарскоиме Сергей. Симеон Игнатов е бил шеф на ДКМС във Видински окръг. Приятел на Петър Младенов, той се оказва директор на „Балкантон“ и секретар по идеологическите въпроси на Окръжния комитет на БКП – Видин. Самият министър е проводен да следва в Москва. По-големият му брат е офицер от ДС.

Нона Караджова е снаха на председателя на Централната контролно-ревизионна комисия при ЦК на БКП Стоян Караджов и министърка на околната среда. Първоначално е назначена в тази институция от Костовата министърка Евдокия Маневасъветска възпитаничка. Като повечето номенклатурни рожби, другарката Караджова е специализирала вСАЩ! Преди промените…

В битността си на волнонаемен в Държавна сигурност, а след това и на милиционер, Цветан Цветанов е членувал в БКП. Баща му е бил шофьор в МВР. Често бил използван от всяващия ужас само с името си заместник-министър, отговарящ за ДС, ген. Григор Шопов. Нека пропуснем останалите.

Но е време да видим кой е и „дяланият камък“ на настоящата политика, министърът на външните работи Николай Младенов, който тъй неистово пледира за отстраняване на ченгетата от посолствата. Това момче е родено с лъжичка отчервено златов устата. Неговият дядо е бил активен борец против фашизма и капитализма. Това е помогнало на баща муЕвтим Младенов, да бъде назначен в Министерството на външните работи на длъжностшифровчик! Шифровчиците са били едни от най-важните служители на Първо главно управление на Държавна сигурност. Те са били вербувани след най-щателен преглед за произход и вярност на системата. Всеки бивш офицер от ДС ще потвърди, че става дума за едни от най-доверените лица на Държавна сигурност, респективно на БКП и лично на диктатора Живков. Такъв е бил бащата на „демократа“ Николай Младенов.

По неписано правило децата на номенклатурата и на офицерите от ДС учеха в престижните езикови гимназии. Николай Младенов е завършил английската в столицата. Бил епоследният й комсомолски секретарна Ученическия комитет на ДКМС на цялото училище. Разбирате какъв светоглед са изградили у него семейството и школото. Изглежда, това е нещо като пътен лист към върховете на новата номенклатура, пребоядисана в синьо.

Докато тукашните младежи се подлъгваха по измамите на Костов и сие и в началото на 1997 г. издигаха барикадите на протестите, ваклият ярко червен Младенов е проводен да получи магистърска степен по военни науки от Кралския колеж в Лондон. „Дисертацията [по-вероятно дипломата] му е била за израелската ядрена програма и конфликтите в Близкия изток.[24]

0018aСякаш някаква невидима ръка мести пионките по политическата шахматна дъска. И отдавна му е заплюла мястото на министър на отбраната. Нищо, че не е служил войник. И Бил Клинтън не беше… Биографията на бившия любвеобвилен американски президент също бе чудесно натъкмена – още от 14-годишна възраст, когато филмовата камераслучайное запечатала как се ръкува с по-късно убития Джон Кенеди. Подходът е еднакъв. Което издава общия замисъл в един таен световен център.

Сетне гудиха Младенов за външен министър. И той се уреди с… номенклатурен началник на кабинета. Déjà vu…

Какво от това?

Партия ГЕРБ успокои всички избиратели, притеснени от това, че е издигнала за изборите 35 кандидатиагенти от ДС. Според централата на партията, трябва да се прави разлика между доносниците и тези, които са работили в интерес на държавата. Това е много навременно разяснение на партийната линия на ГЕРБ за всички избиратели, които досега не можеха да различат доносник от агент, работил за държавата.

Доносниците не са ходили да донасят в Държавна сигурност и не са били вербувани от нея. Те не са имали водещи офицери от ДС, които са им възлагали задачи за кого да доносничат. Напротив – сами са си възлагали задачи за доносничество и сами са си ги изпълнявали, защото са били едни лоши хора, докато тези, които партия ГЕРБ е избрала за свои кандидати за изборите, са били честни патриоти, работили са за тоталитарната държаваследили са враговете на държавата.

Всички ние, които не обичахме тяхната държава, бяхме техни врагове и те ни правеха добро, като ни следяха.

Затова трябва и днес да сме им благодарни.

Благодарни сме и на всички други партии, за коитоДСне е мръсна дума, като напримерГестапо“, а високопатриотична организация. Който казва, че не е благодарен, продължава да е враг на държавата. Когато избираме кандидатите на ДС, ние изпълняваме патриотичния си дълг.

0019aТази дълбока мъдрост са разбрали ръководителите на ГЕРБ и вчера ни я разясниха чрез своя прес-център.[25]

Ние се шегуваме, а те планина повдигат… Изобщо не си струва да си хабим времето и думите за тези негодници. Обаче понякога чувството за справедливост не издържа, залостено в изкуствено наложената му обвивка. И избухва. За да закрещи за истината и да поиска правосъдие. Уви…

Смисълът да се говори и пише за тези неща – теми и същества, е да не се забравят категории като морал. Защото не всичко е материално. Както ни съветва Бог: „Не това, що влиза в устата, осквернява човека, а онова, що излиза из устата, то осквернява човека.[26]

За да знаят младите. Останалото зависи от тях и вас.[27]

Впрочем, честит патриарх! Цели четири години на обучение в школа на съветските тайни служби! Да не би да не му е вървяла стрелбата? Дали са го наградили с правото да се позабавлява с револвера на Феликс Едмундович? Казват, че Дзержински бил плах като Неофит

Неофит означава „нов“, „новобранец“, „новоподстриган“. Може пък освен болшевизма, светиня му да приеме и християнството. Кой знае?…

Иначе, по псевдоним се родее със съветския си началник. Патриархът на Москва и на цяла Съветска Русия, товарищ Кирил, е агент „Михайлов“. Предният – Алексий ІІ, беше „Дроздов“.

Тукашният е просто… „Симеон“, като бившия цар.

Никой не протестира срещу това поредно свинство. А става дума за най-важното, изконното, първото, основнотоза вярата в Бога и за овена, който да води стадото!

Нейсе, зяпуши я.

Нашенски, милиционер-комунистически работи

0020

 

 

 

За връзка с автора:

diagnosa.net


Можете да гледате най-новото предаване от рубрикатаБезкомпромиснос Георги Жеков в интернет, на адреси:

http://vbox7.com/play:e63931c27b

http://vbox7.com/play:46775ae450



[1] Навсякъде подч. мое, освен, ако не е посочено друго.

[2] „От Иоана свето Евангелие“, гл. 8, ст. 32.

[3] Benjamin Franklin, William Temple Franklin – “Memoirs of the life and writings of Benjamin Franklin”, Henry Colburn, London, 1818 г., стр. 270, цялата книга е достъпна за четене от online: http://books.google.bg/books?id=W2MFAAAAQAAJ&printsec=frontcover&hl=bg&source=gbs_ge_summary_r&cad=0#v=onepage&q&f=false

[4] Вж. Robert D. Kaplan – “Balkan Ghosts: A Journey Through History”, Picador, St. Martin’s Press, New York, NY, 2005 г.

[5] Вж. напр. Gary Allen – “Kissinger: The Secret Side of the Secretary of State”, Shambhala Publications, Boston, MA, 1978 г., Chapter Seven, Electronic version by RareReactor, стр. 87; Frank Capell – “Henry Kissinger: Soviet Agent. The Most Dangerous Man in America”, Sons of Liberty, Chalmette, LA, 1987 г. или Criminal Politics Magazine, Naperville, IL, 1992 г.; ”Henry Kissinger: This Man Is On The Other Side” by W. P. Hoar, “American Opinion”, Portland, OR, June 1975 г.; online: http://www.freerepublic.com/focus/news/797596/posts

[6] “No more Israel” by Cindy Adams, “New York  Post”, nypost.com, New York, NY,  September 17, 2012 г., online: http://www.nypost.com/p/pagesix/cindy_adams/no_more_israel_h4kjPIab5EtBjAxsWoFYoO?utm_campaign=OutbrainA&utm_source=OutbrainArticlepages&obref=obinsite

[7] “Kissinger, US intelligence community endorse “World Without Israel” by Kevin Barrett, Press TV, presstv.ir, Tehran, Iran, Sunday, September 30, 2012 г., online: http://www.presstv.ir/detail/2012/09/30/264323/kissinger-intel-community-accept-israels-end/

[8] Пак там.

[9] „TV7 се разделя с Люба Кулезич“, TV7, София, понеделник, 25 февруари 2013 г., online: http://tv7.bg/news/society/9646202.html

[10] „Борислав Геронтиев: Люба Кулезич мъркаше на ушенцето на Хачо: „Дедо, деденце“, едно интервю на Мария Друмева, в. „Шоу“, 11 (593), София, сряда, 16 – 22 март 2011 г., стр. 30-31.

[11] Вж. „Иво Инджев в сензационна изповед пред „Шоу“: Отидох самв ДС!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, София, 25 октомври 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/4017

[12] Димитри Константинов Иванов, роден на 1 януари 1932 г. в гр. Асеновград; вербувал го служител: майор Павел Енчев Маринов на 26.02.1960 г., регистриран на 17.03.1964 г.; ръководил го служител: майор Павел Енчев Маринов; о. р. Кирил Борисов Евгениев; о. р. Дойчо Вл. Деливлаев; о. р. Цветан Бузовски; о. р. Георги Стоименов; ст. лейт. Борис Тодоров Ангелов; лейт. Георги Димитров Сотиров; структури, в които е осъществявано сътрудничеството: ДС, управление Второ, отдел първи, отделение английско; управление II-VIII; управление VI-I-II; управление VI-I-I; качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен: агент; псевдоними: Стефан; документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1: собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от ръководили го щатни служители; документи от ръководили го щатни служители; рег. бланка; рег. дневник; картони обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; лично дело IА-27254; работно дело IР-12655; снемане от действащия оперативен отчет: 1984 г.; публична длъжност или публична дейност: програмен директор на II ТВ-програма от 15.03.1991 г. до 11.05.1992 г.

[13] Лазар Ильов – „Петко Бочаров: Може и да имам досие, но не съм бил доносник”, Информационна агенция БЛИЦ, blitz.bg, София, 30 октомври 2008 г., online: http://www.blitz.bg/article/7798

[14] „Иван Славков: Зор видях, докато науча Тодор Живков да пие уиски!“, едно интервю на Мария Друмева, в. „Шоу“, Брой 51 (531), София, 22 декември 2009 г. – 5 януари 2010 г., стр. 18.

[15] Сватба между аристократ и представител на простолюдието. Такъв е настоящият брак на британския принц Хари – втори по ред претендент за короната, и съпругата му Кейт Мидълтън с еврейска кръв. По правило децата от него нямат право на наследство върху титлите на аристократа. Също така нито децата, нито майката могат да получават привилегии или титли от бащата. По време на церемонията по встъпване в брак младоженецът държи дясната ръка на булката със своята лява вместо с дясната си.

[16] Нейният ментор Живков обичаше „мултиплицирам“, както Бай Ганю „ф-ф-фатално“…

[17] „Бойко Борисов: Агенти на Държавна сигурност стават кметове и в същото време говорят, че имало страх и натиск“, Бойко Борисов – министър-председател – в интервю за „Тази сутрин” на БТВ, „Всяка сутрин“, bTV, София, понеделник, 31 октомври 2011 г., online: http://www.focus-news.net/?id=f19526

[18] „Асен Войнов пребиван и при царя, и при комунистите: Дядото на Бойко бил прочут кмет“, в. „Стандарт News“, Брой 5926  Година XVI, София, понеделник, 13 Юли 2009 г., online: http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=285380

[19] „Богомил Бонев за делото „Луканов“: Всичко се обърна, когато кариерното развитие и политиката се смесиха, и правото си замина!“, “Afera.bg“, Варна, вторник, 11 декември, 2012 г., online: http://afera.bg/pozitsia/33567.html 

[20] „Иво Инджев в сензационна изповед пред „Шоу“: Отидох самв ДС!“, едно интервю на Славей Костадинов, Информационна агенция БЛИЦ, София, 25 октомври 2007 г., online: http://www.blitz.bg/article/4017

[21] Димитър Златков – „Смъртта на големите босове“, „Ню Медиа Груп“, София, 2007 г., стр. 315-316.

[22] Пак там.

[23] „Германски журналист: Борисов е мафиот“, „Всеки ден“, vsekiden.com, събота, 12 април 2008 г., online: http://www.vsekiden.com/27376/%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%BC%D0%B0%D1%84%D0%B8%D0%BE%D1%82/

[24] „Кой е Николай Младенов”, в. „Дневник”, София, 23 юли 2009 г., online: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/07/23/760273_koi_e_nikolai_mladenov/

[25] Група осъзнали се граждани, които доскоро са мислили, че ДС е престъпна организация „Ченгетата на ГЕРБ са добри, останалите – отвратителни“, „Диагноза с Георги Ифандиев“, София, четвъртък, 20 октомври 2011 г., в „Диагнозите ви“.

[26] „От Матея свето Евангелие“, гл. 15, ст. 11.

[27] За да не получа упреци, че „на умряло куче нож вадя“, ще уточня: Втората част на тази статия беше обнародвана в тази медия на 1 ноември 2011 г. под заглавието „Мръсна приказка за онези, които се изкушиха“, online: http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D0%BC%D1%80%D1%8A%D1%81%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%B7%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83  Поради тогава действащата абонаментна система, тя е прочетена едва от около 200 души. Затова си позволих волността да я използвам повторно. Нищо от нея не е престанало да бъде актуално. Това е повече от многозначително, не мислите ли? Първата част на заглавието е заимствана от прочутата повест на Александър Солженицин „Един ден на Иван Денисович“.







+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.