Онзи „Сладък Преход“

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Онзи ''Сладък Преход''Как беше извършен така нареченият „Преход“!!!

1. Учреди се партия (БСП), дистанцирана от старите и компрометирани „комунистически“ пасиви, със запазен контрол върху финансовия ресурс!

2. Изнесе се  държавният капитал в чужбина чрез предприятията второ направление и се върна под форма на чужди инвестиции!

3. Създаде се удобна и контролируема опозиция! Водачите на която бяха предварително утвърдени от специалните служби, а лидерите бяха изцяло зависими от властта чрез политическа лоялност, физическа зависимост, или чрез компромати! Ако такива не бяха констатирани, то бяха изфабрикувани!

4. Населението беше разделено и противопоставено периодически – социално, икономически, политически и етнически!

5. Бяха създадени партии и движения, отговарящи на изброените профили!

6. Чрез приватизация  се раздаде финансовият капитал на „наши“ фирми! Населението беше провокирано за участие чрез така наречените работнически дружества, отнасящи се обаче само за предприятия с неизбежна ликвидация!

7. Стопанската сфера се раздели на територия на интереси, които  се управляват от тъй наречените бизнесмени, наложени от „Наши хора“! Ако някой от тях се опиташе да навлезе в политиката, или във „чужда“ територия беше ликвидиран! А бизнесът му оглавен от друг!

8. Бяха създадени престъпни групи на райони, които да контролират търговски територии с цел контрол на пазара си, създавайки охранителни звена, а в случай че, тези звена изместят центъра на задачата си, или решат да се превърнат в икономически субекти, биваха ликвидирани!

9. Беше създаден алтернативен синод с цел на компрометиране на църквата. Беше разрешено навлизането на секти, които отклониха вниманието от основните устои на църквата, за да може да се ползва материалната и имотната й база безконтролно!

10. Медиите се ръководят от „наши“ хора, които са добри специалисти, но без склонност към анализ! Създаващи критични интервюта за актуални проблеми, но без да се стига до причините за спиране на тези проблеми!

11. Всички закони, укази и разпоредби бяха формулирани така, че да нямат точно и прецизно тълкувание!

12. Беше увеличен численият състав на милицията за сметка на армията, като се използват хора без необходимата квалификация и се работи с лоша материална база, и ниски заплати!

13. Във армията военнопромишленият комплекс беше ликвидиран поетапно! Всички държавни служители да получават ниски заплати! Това специално се отнася за здравните работници, просветата и образованието! Стратегията на ценовите шокове през 90-те години на ХХ век в България е форма на брутален грабеж на националното богатство и на спестяванията на населението. Тя е възможно най-лошия вариант на социална трансформация. Най-облагодетелствани от нея са членовете на бившата номенклатура на БКП. В края на осемдесетте години банкрутира не българският народ, който беше обикновена работна сила, а номенклатурата, тя беше тази, която не изпълняваше ефективно ролята си на предприемач. Съответно трябваше да се обяви фалит на номенклатурата, а не на народа.

 

Движението на финансовите потоци, чрез което се осъществи грабежа!!!

 

1. Спестявания на населението се акумулират в държавните банки.

2. От там има два варианта: а) директно от банките отиват като кредити на “наши хора”; б) от държавните банки отиват в държавните предприятия и от тях към фирми на “наши хора” на изхода и входа на предприятията.

3. След три години се прави ценови шок (1991, 1994, 1997 год.), чрез който се обезценяват задължението на “нашите хора” към предприятията, на предприятията към банките и на банките към вложилите в тях парите си български граждани. Така нареченият “социализъм” (държавен капитализъм) е успешна форма на генезис на капитализма в България, имаща своята възходяща и след 1975 год. низходяща фаза. Октомврийската революция 1917 год., Деветосептемврийската 1944 год. и всички други революции от този тип, са буржоазни по своя характер, обществото, което възниква в резултат от тези революции е държавен капитализъм, а държавната собственост в тези общества е групова, а не “обществена” собственост – собственик на средствата за производство е номенклатурата, а не “народа”.  И на края! “Червеният” и “синият” елит разиграват политически “театър” “смяна на властта”, преследвайки заедно и съгласувано общите си грубо материални интереси. Ако от цялата тази истина и факти, не ни стане ясно кой ни вкара в тази рамка и продължим да вярваме,че нещо ще се промени и някой ще дойде да ни оправи, то се пригответе за следващи 4 години преход на „демокрацията“, която другарите от бившата номенклатура ще ни поднесат! Народът е казал: „Не е луд оня, който яде баницата, а този, който му я дава!“ Казал е също: „Луд умора нема, само се поти и колко по го хвалиш, по работи!“   

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.