Би ли имала шанс Меркел в България?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Би ли имала шанс Меркел в България?Българският десен избирател вече праща своите „десни“ политици да ходят да се учат от Меркел. Sancta Simplicitas! Преди „десните“ политици да ходят да се учат от Меркел, българските десни избиратели е хубаво да се поучат от немските. Защото победата на Меркел е доста по-малко нейна заслуга, отколкото заслуга на немския относително ефективен прагматизъм. Би ли имала шанс Меркел в България?

1. Майка й е била член на марксистката по онова време социалистическа партия в Западна Германия, но не е била активистка.
2. Баща й е бил в много топли отношения с комунистите в Източна Германия, ползвал е някои облаги от това.
3. Самата Меркел е била член на младежкото комунистическо движение, но никога не е участвала активно в него.
4. Широко призната за изключително слаб оратор с още по-слаб език на тялото (понеже не знае какво да прави с ръцете си, винаги ги държи на ромб пред себе си).
5. Управлявала е един мандат в коалиция със социалистите, като им е дала половината министри.
Е, ако такъв човек се предложи на българския „десен“ избирател и бъде подхванат от жълтите вестници, няма да събере и 5%. И ще се предпочете някой популист, който разказва как ще избием ромите, ще скачаме против комунистите, но ще вършим комунизъм, или нещо подобно.
Между другото, избирателната активност в Германия е над 70%. Явно немските избиратели са силно мотивирани от бедността и критичните проблеми, та са излезли масово да гласуват, докато българите са богати и задоволени и над пошлото занимание да се участва в избори.

 

 

 

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.