Ако някой разчита, че в политиката по дрехите посрещат, а по ума изпращат, може и да сбърка

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Ако някой разчита, че в политиката по дрехите посрещат, а по ума изпращат, може и да сбъркаКакво бихте казали, ако утре срещнете в коридорите на властта, човек в изряден костюм, но с пиратска кърпа на главата, с пъстра до немай къде вратовръзка и пищови, затъкнати отпред на колана, които издуват сакото?

Това в момента е Патриотичният фронт. Кърпата на главата е свързана с визията на НФСБ, ВМРО и останалите партии в коалицията, по етническите въпроси. Имам предвид мерките срещу обрязването на българските мюсюлмани, изпити по български език на избирателите (говорим и писмен, което ще рече, че и доста българи ще го отнесат) и за изолация на ромите в атракционни селища.
На пъстрата вратовръзка пише „циганска престъпност“.
Пищовите пък са знак за идеите на коалицията – за наборна служба на българските младежи, за възобновяване на ракетните бази по южната ни граница и за довеждане обратно на българските войски от чужбина. Сиреч, да им теглим майните на партньорите от НАТО.
Разбира се, за да си имаме уважението, най-напред трябва да се бъде свалена от главата пиратската кърпа. Нищо против патриотизма на ПФ – нека на нейно място да турят калпак, още повече, че иде зима.
Без пищови фронтът ще изглежда цивилен, както си му е реда.
Вратовръзката, естествено трябва да бъде строга, без човечета и надписи по нея.
И за да бъда коректен, ще кажа – всичко останало си е на място. Даже съм впечатлен от съвременния силует на костюма. Подчертан най-вече от следното изречение в тяхната програма: „Сегашната система на ВСС като политизиран орган за назначаване на съдии, прокурори и следователи е изкопирана от прочутата с неефективността си италианска система и трябва да бъде заменена.“ Приветствам също и настояването на ПФ да падне монопола на Здравната каса.
Това е засега положението. Ако някой разчита на поговорката, че в политиката по дрехите посрещат, а по ума изпращат, може и да сбърка. Щото до изпращане може и да не стигне.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.