Лъгане и крадене като за последно

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Красимир БачковНИКОГА досега, в съвременната история на България, хората не са се чувствали по-отчаяни, обезверени и смачкани! Защото, когато от най-високо, до най-ниско държавно ниво се краде като за последно, лъже се нагло и отвратително, гибелта е само логичен край на тази абсурдна държава! И народът, и политиците обръгнаха от безобразия! Вече никой никого не може да впечатли с нещо лошо! Натрупаната агресия у хората избива на съвсем неподходящи места и срещу възможно най-неподходящи обекти! Избиваме се по пътищата, псуваме се буквално за глупости в интернет, тормозим по един или друг начин близките си, вместо да излезем на улицата и като гърците да свалим сатрапите от правителството!

Защо нямаме елементарния кураж, да извоюваме един по-добър живот за нас, родителите ни и най-вече за децата ни? Защо, като овце плащаме за литър бензин или дизел, каквато и сума да ни поискат? Защо не се учим от най-умните, най-силните и най-талантливите, а се подчиняваме на бруталната, безкомпромисна, арогантна простащина?! Та нима нямаме един Стефан Цанев, Асен Блатечки, Христо Стоичков, Стефка Костадинова или Васко Василев, за пример и подражание на възрастните и подрастващите, а трябва да преглъщаме недоразумения, натрапени медийно или политически – Борисов, Първанов, Доган, Местан, Сидеров, Кунева,черната или бялата Златка, Митю – пищова, Мара – отварачката, Николетка и пр.

Независимо, че според Бойко Борисов в днешното политическо пространство няма алтернатива на ГЕРБ, а това не е вярно, защото от другата страна на монетата се намира БСП, нормалните българи не желаят тази политико-мафиотска структура, да продължава с „управлението“ или по-скоро разграбването на държавата! Социопатът Борисов омръзна на всички, с безкрайните си лъжи, хвалби и манипулации! Пладнешките грабежи от рода на КТБ, Булгартабак, Кремиковци, редица минни предприятия, своеволията на петролните картели, безпрецедентни съдийски решения, липсата на държавност и прилагане на законите, преяждането с власт на общински и държавни бюрократи, ужасно високата битова и организирана престъпност, огромната безработица, безобразните здравеопазване, образование и анархия в МВР, са само част от причините, за пълния провал в „управлението“ на герберите!

По-важно е, че Борисов и неговата банда ГЕРБ, за пореден път разочароваха и отвратиха всички в държавата! Може би само престъпниците са облагодетелствани от досегашното статукво. И независимо за какви избори става дума – за президент, за правителство или за кметове и общински съветници, добре смазаната със средства от недоказани източници, бюрократична машина на ЛЯВАТА социалистическа формация ГЕРБ, начело с червения си вожд Борисов, успява да организира честно или с фалшификация един примитивен успех, една пирова победа, над основния си опонент БСП. Факта, че между ГЕРБ и БСП разликите са само в заглавията на организациите им, не смущава никоя от двете страни! Те взаимно могат да си вземат и предават властта, докато съвсем затрият държавата. Ченгеджийското раково образувание ДПС, е само нюанс в клонирането на „другарите“. То определено е по-вредно от останалите бандитски структури, но като цяло се вписва идеално в картината на днешна България! А тази картина е в студена и тъмна цветна гама, без лица и образи, но с ужасно отблъскваща експресия!

Преди няколко дни един колега между другото ме запита: – „Защо ги пишеш тези неща, като знаеш, че нищо не можеш да промениш? Само си създаваш излишни врагове!“ – Какво можех да му отговоря? Тя, истината по принцип не се харесва от повечето хора, не носи облаги, а създава проблеми, но значи ли това, че трябва да мълчим и да не притесняваме днешните разбойници в държавата? Значи, щом са ни казали, че сме роби по заплащане на труда, по права и начин на живот, трябва да сме и роби духом? Да гледаме безмълвно, как ни унищожават?! Не, не и пак не!!!

Някога учихме, че количествените натрупвания в подходящ момент се преобразуват в качествени преобразувания! Много други хора споделят недоволството и възмущението си, от неправдите в измислената ни държава! Когато дойде подходящият момент, никой няма да се съобразява с никого, а най-малко с основните виновници за сегашното ни мизерно положение – политиците! Ще изметем авгиевите обори на парламента за часове, ще въздадем улична справедливост и всички мафиоти, корумпирани съдии и ченгета, ще се скрият като мишки! Просто е нужно, да се стигне подходящият градус, за излюпване на истинската свобода и демокрация!

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.