България прие анексията на Крим

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

България прие анексията на КримОфициална делегация на правителството на полуострова – вицепремиер, 3 министри и др. лица беше у нас
Макар че родните властници се кълнат във вярност на ЕС и НАТО, май душата и сърцето им далеч на Изток.
Или поне до анексирания от Путин полуостров Крим.
Защото на националния ни празник 24 май, та чак до 27 май вкл. у нас беше официална делегация на така нар. Кримско правителство.

Но въпреки статуса й с участието на министри от тамошното местноправителство гостуването беше неофициално.
И ясно защо се използва този странен вариант на полулегитимност, полунелегалност. Все пак Крим не е признат от нито една държава от ЕС, чиито членки сме. И никога няма да го признаят.

В медиите (някои руски и съвсем малко български) се промъкнаха информация, че министърът на културата на Кримското правителство Арина Новоселская е водила група културни и др. дейци на тамошните власти у нас и е имало бизнес-форум за инвестиции в Крим, както и културни прояви в Руския център у нас.
И толкова.

Както нацисткият идеолог Гьобелс е казал, най-добрата лъжа е част от истината. А пълната истина каква е?

 

Делегацията е обявена в състав не от един министър, а от няколко:
1. Министър на икономическото развитие на Крим Валентин Демидов;
2. Министърът на културата на Крим Арина Новоселская;
3. Земеделският министър на Крим Андрей Григоренко;
4. и нещо повече от министър, макар и не с такъв впечатляващ ранг – заместник постоянния представител на Република Крим към президента на Руската федерация Александър Степаниян
Това сочат мейли, изпратени до медиите с анонс за събитието, публикувани информации в Русия, а и у нас (напр.агенция Кросс) и т.н….

 

Прочетено е специално обръщение от премиера на Крим Сергей Аксьонов. в него се говори за „знаково събитие – важна част от разностранното сътрудничество между Руската федерация и България“. (цитат от сайта на правителството на Крим http://rk.gov.ru/rus/index.html/news/336182.htm) Наистина е знаково!

 

Делегацията беше водена официално от културната министърка Арина Новоселска. Обаче по някои данни (надали някога ще намеря официално потвърждение) поне в един ден тя е ръководена от човек, значително по-нависоко от нея във властовата структура. Сякаш нелегално, понеже не е съобщен. Кой е този човек? Според моите информатори става дума за Виталий Германович Нахлупин. Той е вицепремиер на така нар. правителство на Крим.

Делегацията на 24 май поднесе венци в столицата на паметника на „Кирил и Методий“, паметника на Неизвестния воин, Докторския паметник и паметника на Пушкин. Е, на два от тези паметника имаше по същото време поднасяне на венци и от името на ръководството на страната ни. Най-сетне делегацията е участвала и в шествието в столицата на 24 май, в което участваха министри, както и президента.
Само ще отбележа, че на тържеството в Руския център присъстваше и Красимир Каракачанов. Освен ръководител на партия той е и зам.председател на Народното събрание.
И да напомня, че партията му е част от правителствената коалиция.
Да напомня, че виза за пребиване в България не се издава от ВМРО, а от Министерството на външните работи, а при такъв случай вероятно въпросът е обсъждан и в правителството.

И няколко мои думи след тази информация. Не на тема русофилия или русофобия и респективно любов или омраза към Запада. Не желая и такива коментари, образно казано на тема „кой бие и кой не бие негрите“.
Важен е родния интерес. Него го коментирайте!
Моето мнение.
България е кръвно заинтересована да не признава никакви анексии или етнически отцепвания. И да не дава никакви знаци на поощрение към такива политики.
Само идиоти не биха се замислили, че подкрепянето на подобни прецеденти в Европа създава опасности за страната ни. Все по-големи и заради политиката на Ердоган в съседна Турция и опитите на него и партията му да възкресят миналото.
Апропо, мисля си, че и флиртът на нашите власти с мафиотизираното Косово не е в наш национален интерес. Освен за шепа родни властници, които си представят (погрешно), че и сега американската политика към това образувание е такава, каквото и преди. И добре ще да е пресечем и интереса на родните мафии, които са партньори с онези мафиотски образования там и в наркотиците, и в контрабандата на цигарите.
Въобще напоследък имаме странни движения на родните политици. И това посещение от Крим, и онова от тях, което беше в Армения. Въобще бих казал, че не ни е работа така открито да се набутваме във военни конфликти и да заема страна.
Тези позиции обслужват единствено Русия и нуждите на Кремъл и вредят на нас. Тя използва страната ни (политиците ни) като карта за шантаж в преговорите си с ЕС и Вашингтон. Да напомня на политиците ни и личния им интерес, която явно е единствения, който преследват – когато Москва се договори с Вашингтон, преданите й диктатори бяха пожертвани набързо от нея.
На Борисов и ГЕРБ им е удобно да си извиват ръцете със зависимостта от коалиционните партньори – то това беше и една от целите на театъра с коалиционния миш-маш – ОФ по комунистически маниер, което ни управлява.
И когато натискът от Брюксел за реформи се засили, то това беше и целта на скорошното излизане на АБВ от властта (последните назначения на зам.министри и шефове на агенции показват същата перверзия както с ДСБ – хем опозиция, хем участие във властта).
Тези визити са и родният гнусен шантаж на българските властници към партньорите ни в ЕС, които все по-остро ги притискат за реформи. Т.е. нашите управници им казват „ето, виждате ли, че може да стане и по-лошо, така че внимавайте с натиска“.
Ала политиката не е нито бридж-белота на премиера ни, нито е покер. Защото там, на Запад знаят, че ги държат – с досиетата им, с престъпленията им, с личните им сметки и парите им в тях, с траншовете за България, с над 1 млн. гастарбайтери и семействата им, които ще пометат всичко, ако останат без доходите си.

 

 

 

+ФорумЪт

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.