ТАЗИ СЛЯПА ЗАПАДНА ДЕМОКРАЦИЯ…!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
0

Красимир Бачков Липсата на общочовешка прогресивна доктрина, на идеология, която може да даде надежда за едно по-добро от сегашното бъдеще, е в основата на разпада, на западната политическа върхушка! След един общо взето кратък икономически и най-вече технологичен възход, след края на втората световна война, западните европейски държави бързо достигнаха апогея в развитието си и неусетно превърнаха своите граждани в свръх-задоволени консуматори. А се знае, че когато човек разполага с всичко, той не се стреми към нищо!

В правителствата се настаниха бюрократи, които превърнаха политическата система в закостеняла, корумпирана машина, отдалечена от желанията, мислите и чувствата на хората от народа. Всичко заприлича на тарикатска игра, в която успяваха най-ловките и хитри политици, а не тези, които действително мислеха благото на държавите си. Така постепенно се появиха общоевропейски сдружения отначало на икономическа, а по-късно на политическа и военна основа. Тези сдружения внесоха определена сигурност в управляващите и същевременно притъпиха техните сетива, за опазване на националната им сигурност и идентичност. Душевността, изразявана по-рано в религията, културата или различни политически движения, бе избутана назад, като остаряла и ненужна вече дреха. Западните лидери разчитаха на технологиите, а в същото време хората останаха на заден план. Естествено това не можеше да доведе до друго, освен духовна деградация! От векове се знае, че когато човек деградира духовно, той по-бавно или по-бързо изчезва! Пълният стомах и празната глава не са довели до никакъв човешки прогрес, затова бавно и постепенно европейските държави деградираха в социален план. Въведоха се погрешни представи за толерантност и имайки предвид по-раншните държавни грабежи, спрямо африкански и арабски страни, те допуснаха най-голямата стратегическа грешка, да пуснат част от гражданите им, да се заселят на континента. Естествено първи дойдоха в Европа най-мързеливите и негодни за нищо хора, способни единствено да се развъждат в определена прогресия. Те не бяха интегрирани, от една страна поради тяхното нежелание, а от друга, поради изолацията, която им бе наложена тихомълком от французи, германци, холандци, англичани и пр. западни европейци. Те се капсулираха в предградията на големите градове на Европа, черпеха благата от социални, здравни и други осигуровки, щедро предоставяни им от държавните бюрократи, завиждаха и мечтаеха, да докопат всичко, с което разполагаше нормалния европеец. Ислямът в най-примитивната си форма ги държеше в подчинение, спрямо родовия клан и принадлежност, като им даваше определена духовна сигурност, с която те донякъде избиваха социалните си комплекси. В същото време презадоволените европейци преминаха определени нравствени и морални граници. Като в древната римска империя, липсата на идеи и надежда за едно по-облагородено човешко бъдеще, докара гражданите на стария континент до извратеност, плътска деградация и духовна поквара. Гейове и лесбийки започнаха да се появяват в авторитетни социални и дори държавни формати, претендираха за равни права с останалите граждани, независимо, че никой не ги ограничаваше в нищо. Разложението продължаваше, а това бе идеалната среда, за възвръщането на старите мераци на ходжите – да въдворят исляма в целия свят!

Така, от една или друга страна , но най-вече с безумните номера на американците в арабските държави, се стигна до изкуственото създаване на джихадистите и тяхната радикална ислямска държава. Войната започна, далеч преди европейските икономически, политически и военни лидери да се бяха събудили, замаяни от материалната си задоволеност и духовна опустошеност. Отделните терористични актове до момента са нищо, в сравнение с апокалипсиса, който искат да устроят на цивилизования свят радикалните ислямисти! Турският президент Ердоган е типичен пример в тази посока. С някаква вътрешна интуиция усещам, че той тайно се възхищава на Хитлер и също като него, се опитва да реализира някакви свои имперски мераци, спрямо Европа и света! Евтините спектакли, като последния преврат, наглия рекет, спрямо Европа, за визи, за милиарди долари и влияние, ме карат да очаквам далеч по-безумни негови ходове в тази посока! Сваленият руски изтребител е един, безкрайно ясен показател, за арогантността, непредвидимостта и безумието му. Разчитайки на подкрепата на САЩ и НАТО, разполагайки поне с няколко десетки атомни бомби, Ердоган е способен да разпали трета световна война, с надеждата, че това би му осигурило световно лидерство. Дори американците и НАТО да не го подкрепят, той вече има внедрени във всяка европейска държава ислямски бойци, на които може винаги и докрай да разчита. Единствено Русия и Китай спъват плановете му и го карат да мисли по-трезво и реално. По своя нарцисизъм и страхливост, той удивително напомня за нашия Бойко Борисов. Естествено възможностите и мащабите, с които разполага в политическо, военно и най-вече идеологическо отношение, са далеч по-големи. В момента сме свидетели на постановката „Ердоган в действие“, което е равносилно на „Хитлер в действие“! Турският президент го тресат мегаломания и параноя едновременно. Той е неуравновесен и като човек, и като политик. На него не бива да се разчита за нищо! Боя се, че едва сега започват големите му номера пред света, а факта, че сме най-близо до него, най-беззащитни във всяко отношение, ме кара да тръпна в тъмни очаквания! За беда, освен европейските политици спят и нашите! Русия и Китай са далеч и не сме в тези политически, икономически и културни отношения, в които бихме могли да разчитаме на тях, за защита. В момента сме като курбан, който може да се окаже изкупителната жертва за останалия цивилизован свят. Както винаги, впрочем….!

И не ни остава нищо друго, освен да погледнем към небето, с нямата молба: – „Бог да пази България!“, защото сегашното „политическо управление“, както и тези от последните 27 години, не могат да опазят и селски бостан, да не говорим за цяла държава!

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.